Sindikat Sloga: Vučić prvo da ispuni stara obećanja, pa da daje nova

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije "Sloga" saopštio je da zarade pripadnika vojske nisu povećavane već su smanjene i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni sva ranija obećanja.
Sindikat Sloga: Vučić prvo da ispuni stara obećanja, pa da daje nova
Foto: 021.rs
Sloga je u saopštenju navela da su Vučićeva obećanja ostala samo "mrtvo slovo na papiru", počev od vremena kada je bio ministar odbrane i premijer, do danas kada je na mestu predsednika države.
 
"Predsednik Srbije juče je u Nišu, prilikom promocije tenkova, još jednom obećao veće zarade za vojsku, jer su plate male u odnosu na one u privredi i priznao da postoji veliki odliv kadra, što je prethodni ministar vojske Aleksandar Vulin tretirao kao tajnu", dodaje se u saopštenju.
 
"Drago nam je što je predsednik prepoznao problem odliva kadrova na koji smo kao sindikat ukazivali duže vreme, međutim, kada je reč o njegovim novim obećanjima nismo veliki optimisti, jer do sada nije ispunio nijedno: od izgradnje jeftinih stanova i većih plata do jake odbrambene industrije koja će postati motor srpske ekonomije", navodi "Sloga".
 
Sindikalci tvrde da plate vojske nisu povećane već smanjene, dok se osnovica za obračun zarada propisana članom 95. Zakona o Vojsci ne poštuje.
 
"Uniforme vojnici nisu dobili u celosti, umesto obećana tri kompleta uniforme, vojnik ima samo jedan. Namenska industrija je takođe u nezavidnom položaju, naročito valjevski 'Krušik' koji je doveden pred bankrot, aferom koja nije rasvetljena i kreditno zadužen da bi se radnicima isplatile plate", piše u saopštenju.
  • Ivica

    29.11.2020 18:03
    komentar
    Drugi nisu ni imali šta da ponude u obećanjima.
  • LošMimijada

    29.11.2020 17:23
    Ja lično znam dosta mladića koji se dobrovoljno prijavljuju upravo da bi ostali u vojsci zbog sigurnog posla i plate.
  • KIA

    29.11.2020 14:31
    K
    Vojska Srbije ima sjajne plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.