Anesteziolog Janković: Nije dovoljno apelovati, potrebne restriktivnije mere

Od sutra u kovid sistemu sa 100 novih postelja biće i Vojna bolica u Nišu kako bi se smanjnio pritisak na Klinički centar Niš, izjavio je anesteziolog Radmilo Janković.
On je za TV Zonu plus istakao da je sve više kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom, zbog čega sve bolnice u okolnim gradovima postaju ili su postale kovid bolnice. Janković je dodao da su zdravstvo i kovid sistem u Nišu za sada pod kontrolom, ali da bi mere države trebalo da budu strože.
 
Janković je ocenio da nije dovoljno samo apelovati jer, kako je rekao, više ne možete nekome ostaviti lični izbor poštovanja mera.
 
On je rekao da se u odnosu na prethodne dane epidemiološka situacija pogoršava, dodajući da je kovid sistem zdravstvenog sistema na jugoistoku zemlje pred velikim izazovom.
 
Janković dodaje da se transportuju i dolaze kovid pacijenti na jug Srbije i da su bolnice u Niškoj Banji i Sokobanji već popunile kapacitete, a da se najteži hospitalizuju na klinikama u Nišu.
 
Janković je istakao da su sada brojke toliko visoke da od ukupnog broja zaraženih možemo da očekujemo do 20 procenata pacijenata koji će zahtevati hospitalizaciju, pet do 10 procenata onih koji će završiti u jedinicama intenzivne nege i da će mortalitet uskoro biti i veći.
 
U odnosu na mlađu populaciju starijih ljudi sada ima više u jedinicama intenzivne nege, a najdominatniji su pacijenti starijeg i srednjeg životnog doba od 45 do 60 godina.
 
Janković je rekao da to, između ostalog, znači da nas čeka težak period i da "nećemo moći da izdržimo" bez nekih ozbiljnijih i restriktivnijih mera.
  • @a

    30.11.2020 08:44
    Poslaću im ja mail u Niš umesto njega, da se prebroje, možda nisu primetili da im neko fali u timu. Nisu primetili da im jedan anesteziolog u odelu s kravatom političari po studijima, umesto da u skafanderu leči kritično bolesne.
    U prevodu: sve to što od medicinskog osoblja danas vidite na tv su budući političari koji su tu da svoje dupe uvale na neku poziciju i ogrebu se o čitav cirkus (dosad potvrdjeno u svim primerima) i govore ono što im je naloženo, a pravi lekari su u bolnici, i niti imaju vremena, niti smeju da kažu svoje misšljenje.
  • Neko

    29.11.2020 20:26
    Samo kazem
    29.11.2020 • 17:47
    Cccc
    Anesteziolog uglavnom cuti za vreme operacije, prica kad ga glavni doktor nesto pita !! A ovaj se sam od sebe pojavljuje u etru i daje izjave ! Cemu sluzi pr ekipa bolnice u Niš ? Anesteziolog i virusi, nigde veze !!!

    Postovani Dejane, vi ste jedna teska budala i treba da vas bude sramota to sto ste napisali!!! Nije sramota ne znati, sramota je ne hteti znati...
  • M. A. Pulmolog.

    29.11.2020 20:23
    Šta bi rekao prvi anesteziolog Dzon Snou(1813-1858) na ove izjave anesteziologa Jankovića koji skoro svaki dan daje izjave za medije kao i krizni štab.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.