POKS i DSS ulaze u koaliciju?

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i lider Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković razgovaraju o saradnji i do sada je održan jedan sastanak koji je po mišljenju obe strane bio veoma uspešan.
POKS i DSS ulaze u koaliciju?
Foto: 021.rs

Razgovori su bili u centrali DSS-a i pored lidera obe stranke bili su prisutni i drugi funkcioneri.

"Gojković je doneo rezultate istraživanja prema kojem DSS i POKS zajedno stoje dobro i sinergijom ne gube glasače, naprotiv", navodi izvor Blica objašnjavajući da to znači da birači jedne ili druge stranke ne bi imali problem da zaokruže opciju u kojoj pored njihovog izbora stoji ime DSS ili POKS.

Koliko trenutno svaka od stranaka ima podršku među građanima nema informacija, ali izvori beogradskog lista navode da DSS i POKS zajedno prelaze cenzus.

Ovo nije prvi put da su Jovanović i Gojković razgovarali, ali do sada saradnja nikada nije realizovana. Očekuje se da razgovori budu nastavljeni i da do početka kampanje 2022. godine saradnja bude dogovorena.

"Građani su na poslednjim izborima pokazali jasnu volju da je potrebno ukrupljavanje političke scene jer puno stranaka nije prešlo izborni cenzus. Najbliži je bio POKS. Svega par hiljada glasaova je nedostajalo, ali nije puno manjkalo ni DSS-u, ni Zavetnicima, kao i još nekim strankama umerene desnice. Nas fotelje ne zanimaju, mi možemo sarađivati sa drugim strankama isključivo na programskoj osnovi, a to znači da su za obnovu kraljevine ili za to da se pitanje protivustavnog i nelegalnog rušenja monarhije 1945. konačno otvori", navodi Gojković i dodaje da DSS nije jedina stranka sa kojom razgovara.

Lider DSS-a Miloš Jovanović je za Blic kratko izjavio da je to bio jedan od mnogobrojnih sastanaka sa raznim akterima na političkoj sceni i prošao je u vrlo korektnoj atmosferi.

Na poslednjim parlamentarnim izborima, gde je cenzus smanjen sa pet na tri odsto, POKS je bio prvi ispod cenzusa sa 2,7 odsto osvojenih glasova, a DSS je imao 2,3 procenta glasova.

  • Aleksandar

    30.11.2020 20:01
    Ugao gledanja
    Po meni poks I DSS je odlična kombinacija jer su profilisani kao umerena desnica i zalažu se za promenu sistema i državnog uređenja i ja mislim da se toga ova vlast i plaši jer kraljevina Srbija je donosila prosperitet i boljitak Srbiji, a od kada je uvedena republika mi smo u poniranju kao narod i kao država.
  • Kaja

    30.11.2020 19:25
    er@yahoo.com
    DSS-POKS-UDBA
  • Marko

    30.11.2020 17:11
    E moj Novice
    Nema većih SNS botova od POKSa, a i pola DSS je tamo preletelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija