Čomić: U pripremi zakon i o istopolnom partnerstvu

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić najavila je danas da će do kraja godine biti pripremljeni zakoni o rodnoj ravnopravnosti i o istopolnom partnerstvu.
Ona je na TV Prva rekla da će tokom decembra biti otvoren dijalog o zakonu o istopolnom partnerstvu i da je toku formiranje radne grupe, a da bi ta dva zakona mogla da se nađu u skupštinskoj proceduri pre proleća naredne godine.
 
"To nije propis protiv većine nego propis kojim izrazita manjina u društvu ostvaruje njoj Ustavom i zakonom o antidiskriminaciji garantovana prava", kaže Čomić.
 
Upitana kako će izgledati debata o tom propisu, ona je rekla da će to biti dijalog sa civilnim društvom, sa strukom, dijalog unutar vlade, kao i sa poslanicima.
 
"Svesna sam da je svaki antidiskriminacioni propis problem za društvo zato što vas tera da vam zabrani ponašanje zasnovano na predrasudi. Svaki antidiskriminacioni propis teško prolazi u društvu", kaže Čomić.
 
Razgovaraće, navodi, i sa ljudima koji se protive tom zakonu.
  • Box

    29.04.2021 23:19
    Da sam na vlasti
    Da sam na vlasti
    Obuzdao bih svačije strasti:
    Za dilom, za repom, za kilom, za čedom
    I za svime sto se moze krasti
    Da sam na vlasti
    Da sam na vlasti
  • Monika

    02.12.2020 20:41
    Preko preče, naokolo bliže
    Ovo je pokušaj da se zaobiđe Ustav! Pa tako se ne spominje brak. već partnerstvo. Nije šija nego je vrat. Zakon o jutarnjoj kafici sa komišinicom...... Eeee, ccc.... Ljudska prava manjina-pogodila centar promašila sve.
  • Dr

    02.12.2020 18:56
    Vuk dlaku menja ali ćud... !!!
    Gospođa Čomićka je poput novokomponovanih "političara" vrlo mudar prevrtač !!! Sada je od DS-a skoknula u SNS pa čak postala i "gospođa ministarka" !!! Neverovatno dokle doseže GRČEVITA BORBA ZA VLAST,PO BILO KOJU CENU ! Moja koleginica je zaboravila svoju profesiju pa bi da što češće izlazi na TV pa makar i u ovoj pridodatoj novoj "Ministarskoj" fotelji !NAZDRAVLJE NAM MINISTARSKO ZDANJE I POPUT OVE DAME "STRUČNI"MINISTRI !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija