Čomić: U pripremi zakon i o istopolnom partnerstvu

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić najavila je danas da će do kraja godine biti pripremljeni zakoni o rodnoj ravnopravnosti i o istopolnom partnerstvu.
Ona je na TV Prva rekla da će tokom decembra biti otvoren dijalog o zakonu o istopolnom partnerstvu i da je toku formiranje radne grupe, a da bi ta dva zakona mogla da se nađu u skupštinskoj proceduri pre proleća naredne godine.
 
"To nije propis protiv većine nego propis kojim izrazita manjina u društvu ostvaruje njoj Ustavom i zakonom o antidiskriminaciji garantovana prava", kaže Čomić.
 
Upitana kako će izgledati debata o tom propisu, ona je rekla da će to biti dijalog sa civilnim društvom, sa strukom, dijalog unutar vlade, kao i sa poslanicima.
 
"Svesna sam da je svaki antidiskriminacioni propis problem za društvo zato što vas tera da vam zabrani ponašanje zasnovano na predrasudi. Svaki antidiskriminacioni propis teško prolazi u društvu", kaže Čomić.
 
Razgovaraće, navodi, i sa ljudima koji se protive tom zakonu.
  • Box

    29.04.2021 23:19
    Da sam na vlasti
    Da sam na vlasti
    Obuzdao bih svačije strasti:
    Za dilom, za repom, za kilom, za čedom
    I za svime sto se moze krasti
    Da sam na vlasti
    Da sam na vlasti
  • Monika

    02.12.2020 20:41
    Preko preče, naokolo bliže
    Ovo je pokušaj da se zaobiđe Ustav! Pa tako se ne spominje brak. već partnerstvo. Nije šija nego je vrat. Zakon o jutarnjoj kafici sa komišinicom...... Eeee, ccc.... Ljudska prava manjina-pogodila centar promašila sve.
  • Dr

    02.12.2020 18:56
    Vuk dlaku menja ali ćud... !!!
    Gospođa Čomićka je poput novokomponovanih "političara" vrlo mudar prevrtač !!! Sada je od DS-a skoknula u SNS pa čak postala i "gospođa ministarka" !!! Neverovatno dokle doseže GRČEVITA BORBA ZA VLAST,PO BILO KOJU CENU ! Moja koleginica je zaboravila svoju profesiju pa bi da što češće izlazi na TV pa makar i u ovoj pridodatoj novoj "Ministarskoj" fotelji !NAZDRAVLJE NAM MINISTARSKO ZDANJE I POPUT OVE DAME "STRUČNI"MINISTRI !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.