Tiodorović posle Kriznog štaba: Mi smo za radikalno pooštravanje mera, Vlada konsultuje pravne eksperte

Krizni štab analizirao je danas situaciju u vezi sa korona virusom, a nakon sednice u punom sastavu, medicinski deo Štaba preciznije je definisao predlog novih mera, koji će dostaviti vladi.
Nakon sednice nije bilo izjava za medije.
 
Kako se saznaje, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.
 
Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima.
 
Medicinski deo Kriznog štaba saglasan je da mere moraju da se pooštre, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.
 
"Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba. Životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima", kaže doktor Tiodorović.
 
"Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa", naveo je.
 
On nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.
 
Krizni štab se hitno sastao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika.
  • W

    01.12.2020 07:44
    W
    Koga ćeš ti da zatvaraš...mene nejćeš više i ovako jedva preživljavam a računi stižu bez ikakvih mera. Neradi svako na državnim jaslama prvo mi plati pa onda sprovodite neke mere. Biće velike frke ja vam kažem........
  • dule

    30.11.2020 23:24
    Pa naravno da ce sad konsultuju pravne eksperte, ipak se korona pojavila tek pre nekih godinu dana, ko je u medjuvremenu i mogao da zamisli da ce morati da se donose neke mere.
  • //

    30.11.2020 23:02
    @dino badjo

    Majini pravnici sa Novosadskog pravnog.
    .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.