Prve doze ruske vakcine stižu ove sedmice u Srbiju na laboratorijsku kontrolu

U Srbiju će do kraja ove sedmice stići 20 doza ruske vakcine Sputnjik V za laboratorijsku kontrolu, najavio je danas ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturovim, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, saopštila je Vlada Srbije.
Prve doze ruske vakcine stižu ove sedmice u Srbiju na laboratorijsku kontrolu
Foto: Pixabay
Brnabić i Manturov razgovarali su danas tokom videokonferencije, a ruski ministar upoznao je premiejrku Srbije dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv korona virusa.
 
Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku i istakla kako je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Srbije.
 
Srbija je, prema njenim rečima, zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.
 
Predsednica vlade će u utorak 1. decembra nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju Vlade.
  • Dragan

    01.12.2020 08:59
    Ah
    Sputnjik V po ruskim agencija je živi virus kovida 19 i kao promenjen kod.Naj bolja i naj jeftinija je oksfordska oko 30dolara 94% učinkovit davaćevse siromašnijim,srednje razvijenim zemljama,Moderna 94 učinkovit 60 dolara,Fajzer 94,5% cena 50 dilara +frižideri komad oko 8000 evra minimum.Po ruskom sajtu Sputnjik V mogu da prime samo potpuno zdravi.Šta bi sa "čuvenim" kubanskim vakcinama protiv raka pluća moje je država kupila pre nekolko godina.
  • @@

    01.12.2020 08:04
    Zato
    @Joca:
    Do nedavno SAD nisu imale ni tehničke misije za svemir dok ih je Rusija redovno slala sa ljudstvom. Je li to zbog loše ruske nauke? Da li si bio u Rusiji? Da li si bio u 2-3 njihova grada u poslednjih 2-5-10 godina? Zato ćuti.
    @Ivanovic
    Od gripa niko ne vakciniše jer se korona rasplamsala. To je jasno k’o dan. Ali kad tako napišeš, znači da si zlinameran.
  • Ivanovic

    01.12.2020 07:00
    Malo secanja
    Zasto su vakcine za sezonski grip naglo povucene proslog meseca od strane Torlaka proslog meseca u roku od 2 dana su kao nestale a pravi razlog je TAJ DA SU POVUCENE nezvanicno zbog ogromnog broja nus pojava?

    Na pitanja novinara "Zasto nema vakcina za grip" odgovor nadleznih iz Torlaka je "tehnicki problemi".

    Niko da intervjuise osobe koje su je primile.Niko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.