Krkobabić mlađi nije više direktor javnog preduzeća, ali je i dalje funkcioner

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić, odlukom Vlade, razrešen je dužnosti direktora javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma "Stara planina", objavljeno je u Službenom glasniku.
Na ovu funkciju Stefan Krkobabić imenovan je 30. maja 2019. godine.
 
Tada je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu njegovog oca ministra Milana Krkobabića, jer je kao član Vlade učestvovao u donošenju odluke da njegov sin bude postavljen za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća, a Agenciju nije obavestio o sukobu interesa.
 
Krkobabić se žalio na ovakvu odluku. On je, izjašnjavajući se o postupku koji je pokrenula Agencija, naveo da je bio prisutan na sednici Vlade na kojoj se odlučivalo o imenovanju njegovog sina, kao i da nije bilo opravdanih razloga za njegovo odsustvo. A razlozi za odsustvo sa sednice, prema njegovom mišljenju, mogu da budu "službena putovanja, bolest i slično". Ni reči o sukobu interesa.
 
Nakon što je formirana nova Vlada Srbije, Stefan Krkobabić postavljen je za jednog od potpredsednika Skupštine Srbije. Samim tim, po zakonu je trebalo da bude razrešen sa mesta direktora preduzeća "Stara planina", što se i desilo mesec dana kasnije.
 
Stefan Krkobabić je rođen 1989. godine. U zvaničnoj biografiji navodi da je 2011. godine diplomirao na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta, na kome je, naglašava, stekao zvanje "diplomirani menadžer za odnose sa javnošću". 
 
Na parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine bio je na listi "Aleksandar Vučić - za našu decu", a predložila ga je Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), čiji je osnivač i dugogodišnji predsednik bio njegov deda Jovan Krkobabić, a na toj funkciji nasledio ga je sin Milan Krkobabić, Stefanov otac. 
 
"U Partiji ujedinjenih penzionera sam od malih nogu. Maltene sam odrastao i sazrevao uz dedu Jovana i oca Milana i sve saborce iz stranke. Dosta sam od svih njih naučio - šta je predan rad, čast i poštenje. Sad je vreme da i ja njima pomognem u borbi za naše ideale", naveo je Krkobabić mlađi.
  • Saša

    01.12.2020 18:58
    Ovo je vrhunac
    ludila u kome se nalazimo. I stvarno mi više nije jasno kako da ne umemo da odreagujemo i rešimo se tih parazitirajućih spodoba nego samo neko posmatramo kako nam satiru i razvlače državu?
    Nisu oni problem, mi smo, mi im dozvoljamo da postoje...
  • Dragan

    01.12.2020 16:50
    Ako ovakvi kad tad ne završe na dugogodišnjim robijama, mi treba da nestanemo kao narod.
    Ili mi, ili oni... nema trećeg.
  • BoeserWolf

    01.12.2020 16:49
    berslinski zid je pao 1989.
    a kod nas komunisti jos uvek nasledjuju funkcije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija