Članovi Riblje Čorbe neće biti na ispraćaju Miše Aleksića, posvetiće mu koncert kada prođe epidemija

Gitarista rok grupe "Riblja čorba" Miša Aleksić, koji je 29. novembra preminuo od posledica korona virusa, biće kremiran sutra, 2. decembra, na groblju Lešće u Beogradu.
Ispraćaj za kremaciju zakazan je za 12.30 sati. Članovi Riblje Čorbe su saopštili da oni neće prisustvovati ispraćaju, već organizovati svirku njemu u čast kada prođe epidemija virusa korona.
 
Njihovu poruku prenosimo u celosti: 
 
Dragi prijatelji,
 
Teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema.
 
Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo verovali da je imamo.
 
Zlo zvano korona virus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi Riblje Čorbe neće u sredu prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život.
 
Kad ova pošast prođe zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast.
 
Budite odgovorni i zdravi.
 
Voli vas Riblja Čorba
 

Dragi prijatelji, Teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo...

Posted by Riblja Čorba on Tuesday, December 1, 2020
 
Miša Aleksić je od 13. novembra bio na lečenju od korona virusa u KBC "Bežanijska kosa", a stanje mu se pre nekoliko dana pogoršalo i bio je prebačen na respirator. Nažalost, u nedelju, 29. novembra je izgubio bitku i preminuo.
 
Brojni prijatelji i kolege sa javne scene na društvenim mrežama iskazuju svoju tugu i opraštaju se od velikog muzičara.
  • Aleksej

    02.12.2020 08:17
    Srpska Nepsmena Stranka
    Za mene su svi umrli onog dana kada su svirali za Vucica, znate vec kada.
  • dijasporac

    01.12.2020 19:59
    Totalno ljudski, prijateljski i odgovoran gest ostatka benda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.