Poslanik Dragan Šormaz: Ukinuti sve mere, svim građanima koji se razbole naplatiti lečenje

U vreme kada Srbija gotovo svakodnevno beleži crne rekorde po broju obolelih i umrlih od virusa korona, poslanik SNS Dragan Šormaz napisao je na Tviteru da se o epidemiji dovoljno zna, te da sve mere treba ukinuti.
On je naveo i da svima koji se razbole treba naplatiti lečenje, osim pojedinim kategorijama stanovništva.
 
"Dovoljno se zna o virusu! Sve mere treba ukinuti, ostaviti mere maske i rastojanja kao preporuke", rekao je Šormaz.
 
Iako građani tokom celog svog radnog veka izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje (ali i za Šormazovu platu), on je napisao da svima koji se razbole treba naplatiti lečenje, ali je iz toga ipak izuzeo neke kategorije građana.
 
"Svima koji se razbole naplatiti lečenje, osim trudnicama, penzionerima, maloletnicima i socijalnim slučajevima!!! Bolnice bi bile manje opterećene i disciplina daleko veća", zaključio je narodni poslanik Dragan Šormaz, koji je ubrzo obrisao svoj tvit.
 
Ova njegova objava ispraćena je brojnim negativnim komentarima, ali i uvredama.
 
 
Među onima koji su reagovali na Šormazov predlog je i lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.
 
"Zašto bi neko bio kažnjen plaćanjem lečenja ukoliko se razboleo zbog toga što su drugi bili neodgovorni i nisu se pridržavali mera", upitao je Grbović.
 
Pojedini tviteraši predložili su da i političarima treba ukinuti platu koju primaju od naroda, kao i zdravstveno osiguranje, te da bi "na taj način disciplina bila mnogo bolja".
 
Neki su predložili da im onda bude vraćen novac koji su izdvajali za zdravstveno osiguranje, a pojedini da treba ukinuti Skupštinu, "ionako ničemu ne služi".
  • Milan Markovic

    10.01.2021 19:57
    Zdravstveno osiguranje
    Nezna covek da sam ja sve svoje lekove platio i da nista neide na recept
  • hmm

    05.01.2021 13:17
    Nikakve stvarne ni ozbiljne mere u ovoj drzavi ionako ne postoje.
  • Sanja

    30.12.2020 19:11
    Zdravstveno osiguranje
    Draga gospodo, nema ni živaca ni vremena da čitam sve komentare. Ako se ne varam svi zaposleni uplacuju dorpinos za zdravstveno osiguranje. To znači da svi imaju prava na besplatno lečenja, pridržavali se ili se ne pridržavali mera. Uzgred budi rečeno u svom okruženju imam tri teška srčana bolesnika koji masku nisu nosili samo kad spavaju, prodržavali su se svih mera. Svo troje je bilo zaraženo i svo troje je samo nekim čudom ostalo živo. Problem je: zašto nije bilo nikakvih preventivnih mera, zašto su radili kafići i splavovi. zašto je narod podstican da šeta po tržnim centrima u vreme crnog petka ... Ne prebacujte odgovornost na građane. U ovakvim uslovima kada je verovatno tećina Srbije zaražena ne postoji način da se zaštitite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija