Jedan od pet miliona: Lažni konkursi za zapošljavanje medicinskih radnika

Udruženje "Jedan od pet miliona" kaže da uprkos činjenici da u Srbiji nema dovoljno medicinskog osoblja, medicinska sestra iz Bora ne može da se zaposli u struci. Oni prenose da su konkursi za zapošljavanje medicinskih radnika u Srbiji lažni.
Jedan od pet miliona: Lažni konkursi za zapošljavanje medicinskih radnika
Foto: Pixabay
"Toliko o lažnom zapomaganju Aleksandra Vučića i Zlatibora Lončara koji govore kako Srbiji trebaju medicinski radnici, navodno mole srpske medicinare da se vrate iz Nemačke, obećavaju posao. Toliko i o njihovoj lažnoj brizi i za obolele ljude i za medicinske radnike koji padaju kako od iznemoglosti, tako i jer su se i sami zarazili lečeći bolesne", navodi se u saopštenju iz tog udruženja.
 
Oni tvrde da je medicinska sestra iz Bora otišla u bolnicu za koju su joj rekli da traže radnike, a da ju je "umesto posla, dočekala glavna medicinska sestra, i to sa kantom za smeće i rečima: 'Baci ga, tako sam i ja bacila prethodnih 30 CV-ijeva pre tvog'". Rečeno joj je da su "svi ti konkursi za zapošljavanje lažni", a i ako zaposle nekog, "to su oni sa privatnom, a ne državnom školom", navodi pokret "1 od 5 miliona".
 
Pomenuta medicinska sestra je i članica tog pokreta.
 
"Mi ne mislimo da je data joj kanta za smeće odmazda prema njoj lično zbog njenog društvenog aktivizma. To je odmazda ovog režima prema celoj Srbiji - prema kovid pacijentima, prema nekovid pacijentima, prema lekarima i medicinskim radnicima, prema ljudima. Od Srbije su napravili kantu za smeće", navodi taj pokret.
  • Tik tak

    02.12.2020 22:25
    To je istina.
    Tako je proteklih dvadeset godina. Zapošljavaju se nečiji. Čeka ih upražnjeno radno mesro dok ne završe srednju privatnu za par meseci. Ne znaju ništa, kao i sa svih privatnih kod nas, a i usputnih državnih (uz posao je završio/la fakultet jer mu je trebalo).
  • NS

    02.12.2020 19:52
    Jedan od 5 miliona??? Zar su ovi jos zivi????
  • dijasporac

    02.12.2020 18:26
    Posto je medicinska sestra clanica pokreta/stranke onda su mogli da izadju sa njenim imenom i prezimenom jer ako se ona bavi politickim radom radi to javno. To bi dalo na tezini tom slucaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija