Vlada usvaja nove mere koje će važiti od sutra

Vlada Srbije danas treba da usvoji nove mere koje je predložio Krizni štab, a jedna od njih biće da ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti mogu da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće raditi uopšte.
Vlada usvaja nove mere koje će važiti od sutra
Foto: 021
Nove mere stupaju na snagu sutra.
 
Nove mere, koje će vlada usvojiti danas, su sledeće:
 
- Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 čas, uključujući i vikend;
 
- Apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;
 
- Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 časova, uključujući i vikend;
 
- Pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 do 15 časova.
 
Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 časova, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 sati ujutru).
 
Time je radno vreme dodatno "skraćeno" za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.
  • Nemanja

    03.12.2020 16:39
    @@
    @ Milica
    Jesi li ti nepismena ili se samo praviš blesava?!? Lepo piše da prodavnice prehrambene robe rade do 21h. Da je pameti, država bi trebala da stimuliše da iste rade od 0-24h, kako bi se gužve smanjile. I da pokupe za dodatne smene konobare, frizere i ostale koji gube zaradu zbog skraćenog radnog vremena.

    @ Ns
    Ako ti život zavisi od šišanja, uzmi dan godišnjeg, pa se ošišaj do 17h. Jaka nauka…Btw, mogu da se kladim u mesečnu platu da će svi frizeri koji imaju tri čiste u glavi krenuti da rade ili kod kuće ili da dolaze na kuću.
  • DonJuan

    03.12.2020 14:10
    Nisam ni mislio da ce idioti doneti neke korisne mere, samo ove kontraproduktivne koje su cisto zaebavanje gradjana i privrede.
  • Ns

    03.12.2020 10:50
    Zakasnele mere. A i dalje kafici restorani Kockarnice rade samo kraće a guzve će biti još veće.
    Kad i kako da se osisa nekonko ima radno vreme. Kao i frizeri... Mere donose ljudi koji taj problem nemaju niti žele da sve zatvore radi smirivanja epidemije.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.