Slavica Đukić Dejanović: U Srbiji niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije i bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović smatra da građani ove zemlje lekarsku pomoć dobijaju potpuno besplatno, te da "nikada niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu".
Slavica Đukić Dejanović: U Srbiji niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu
Foto: 021.rs
Novac koji se mesečno uzima od plate svakog zaposlenog za zdravstveno osiguranje, prema mišljenju Đukić Dejanović, izgleda je jedno veliko - ništa.
 
Bivša ministarka zdravlja, govoreći o tome da li je zdravstveni sistem u Srbiji "pukao" ili se još drži na nogama i da li ima mesta u bolnicama za sve kojima je lekarska pomoć neophodna, kaže:
 
"Ni u jednoj zemlji kada dođe do takve krizne situacije kao što je kovid pandemija i kad u jednom danu imate ovoliki broj od preko 6.000 novoobolelih i kad imate 55 smrtnih ishoda naravno da je to posebna situacija i naravno da je kovid sistem u odnosu na nonkovid sistem prenapregnut, a nonkovid pomalo zapostavljen, ali šta je istina? Znate, ovde nikada niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu", rekla je Đukić Dejanović za Newsmax Adria.
 
Na pitanje novinarke kakva je to zamena teza, te da građani svakog meseca izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje, potpredsednica SPS daje još jedno tumačenje. Da treba da radimo od kuće kako se ne bi razboleli i tako nastavimo da punimo budžet.
 
"Dakle, zdravstveni dinar se dobija tako što oni koji su zaposleni izdvajaju za Republički fond za zdravstveno osiguranje, koji je zapravo banka zdravstvenih sredstava. Zbog toga je važno da pored ovoga što treba da zdravstveni sistem bude organizovan što bolje, treba da svako pre nego što se razboli preduzme sve mere i sam, a i da zatraži pomoć kada je potrebna, što veći broj ljudi da radi od kuće i u uslovima koji su u skladu sa preporukama, kako bismo i dalje mogli da punimo upravo taj republički budžet i Fond za zdravstveno osiguranje, koji su mnogi od nas punili 30 godina i zahvaljujući kome mi, ipak, možemo da funkcionišemo i da obezbedimo i prostor i kadrove i opremu, kao elemente za neophodan stručan i kvalitetan rad", rekla je Đukić Dejanović.

Komentari 102

  • miki

    11.12.2020 10:09
    Bas niko
    Ala ova lazeeeeee. Pa jos i kletjeeee
  • David AJK

    09.12.2020 08:33
    Nemojte ljudi...
    Pa gde može raja da se meri da gospodom?! Hajte, molim vas... garantujem da ministri i njima slični ne plaćaju. Budimo realni, oni se ubiše od posla u Skupštini a mi ostali se za ebavamo. Njih da nama nije - pa sutra bi svi pocrkali.
    Ako neko nije shvatio - ovo je sarkastičan komentar.
    Njena izjava lepo ilustruje da su takvi najviša kasta i ne znaju, niti ih zanima kako žive les miserables.
  • Рече она

    06.12.2020 02:23
    И остаде ту где јесте
    од наших леђа да. живи! Да не плаћа за лечење? Ко је овде луд?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija