Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih koronom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Djakofotakis danas su se složili da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.
Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih koronom
Foto: Pixabay
Grčki ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će resorno ministarstvo dostaviti.
 
Tatjana Matić je predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikacija dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize.
 
"Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koji zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice", naglasila je Matić.
 
Na sastanku je dogovoreno da se dalje radi na smanjenju cene rominga, odnosno nastave procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija izmedju dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • neko iz turizma

    03.12.2020 21:39
    gluvi telefoni
    Sta ce mi odlazak u Grcku, kada nam ministarstvo ukinulo pravo na rad. Losim zakonskim aktom propisali da kupimo polise kod osiguravajucih kompanija, a njih par u sred korone digli cenu godisnjih polisa na 8000€, pa sve do 18000€!!! I to za samo petnestak odabranih agencija. Uslovili nas da kupimo do 05.decembra, a ni ne znamo da li cemo raditi sledece godine, a treba te pare da damo vec sada. Odakle?
    Juce smo u Beogradu prostestvovali drugi put, upozoravali na pogubnost njihovih odluka i prave se gluvi. A kada putnici, ni krivi-ni duzni, ostanu bez uplacenih aranzmana, jer cemo ( ne nasom voljom) ostati bez licenci i necemo moci da realizujemo, onda ce biti kasno.
    Onda narod treba da ode pred ministarstvo i dobije odgovor od ovih sto se prave gluvi. KAsno je i sada, a tada ce biti bas, bas kasno.
  • Milanče

    03.12.2020 19:31
    vera-nevera
    Još od Trojanskog rata važi izreka : Ne veruj Grcima ni kada poklone nose.
  • Rock

    03.12.2020 19:26
    Ulozite malo.
    Godinama dizete cene, oparili ste se posteno u poslednjih nekoliko godina. Sad lepo, kao Kanari, podignite standard u smestaju, napravite covid ambulante, bolnice i apoteke u turisticki najatraktivnijim zonama i nastavite da primate turiste, inace ste dovidjenja finansijski, dragi Grci. Takodje, tako resavate i sve probleme sa strancima koji imaju nekretnine kod vas. Kosta, ali vam je to jedino resenje. Nece mama EU sada da vas spase sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija