Medicinari u kovid sistemu u Srbiji imaće kartice pogodnosti

Članovi Vlade Srbije su danas usvojili zaključak o uspostavljanju privremenog projekta Kartica pogodnosti "Za naše heroje" za zaposlene, radno angažovane i volontere u sistemu KOVID-19.
Medicinari u kovid sistemu u Srbiji imaće kartice pogodnosti
Foto: Pixabay
U saopštenju o tome piše da će imaoci te kartice "ostvariti pogodnosti prilikom plaćanja roba i usluga kod privrednih društava, pravnih lica, preduzetnika, ustanova i partnerskih kompanija sa kojima će biti potpisan protokol o saradnji".
 
Imaoci kartice dobiće i "prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite".
 
Kartice će biti personalizovane i moći će da se koriste na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika. Program podrške "Za naše heroje" realizuje se u saradnji s Privrednom komorom Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
 
Mere i aktivnosti povezane s karticom pogodnosti "Za naše heroje" biće privremene, zavisno od trajanja pandemije bolesti KOVID-19, izazvane korona virusom.
 
Vlada Srbije je pozvala sve zainteresovane da se kao partneri uključe u program "Za naše heroje", kako bi se "zdravstvenim radnicima i svima koji su angažovani u sistemu KOVID-19 iskazalo poštovanje i zahvalnost za njihovu svakodnevnu posvećenost očuvanju zdravlja i života građana" piše u saopštenju.
  • penzioner

    31.01.2021 12:43
    Sramota!
    Korist za onoga ko štampa kartice. Kao i za penzionere. U PIO godinama leže odštampane (po automatizmu, a niko rekao nije penzionerima da će ih dobiti).
    Ovo je sramota, kao što je bila sramota kada su naplaćivali parking i kazne za prekoračenje parkiranja ispred kovid ambulanti, nedostatak zaštitne opreme i sve nelogičnosti koje prate haotično stanje.
  • Tender

    04.12.2020 09:18
    Sta su ti politicari, sebi pare, a medicinarima kartice. Daj bre i njima pare pa neka kupe sta i gde zele! Ne ponizavajte ih vise, a poslanicima umesto plata stampajte kartice za popust u marketu.
  • Garica

    04.12.2020 08:58
    bez brige

    A da li će tu karticu dobiti i "izdajnik" dr Panić? Ako mu i ponude, sigurno je neće primiti... pametan, hrabar, požrtvovan čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.