Vučić: Još jedan minimalac najugroženijima u narednih deset dana

U petak će biti doneta odluka da u narednih deset dana 72.500 zaposlenih u turizmu, ugostiteljstvu i hotelima dobije jednu minimalnu zaradu, na ime sektorske pomoći tim delatnostima, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.
 Vučić: Još jedan minimalac najugroženijima u narednih deset dana
Foto: FoNet
Vučić je precizirao da je ta finansijska pomoć namenjena turističkim agencijama, turističkim vodičima i pratiocima, rentakar agencijama, kao i ugostiteljima i hotelijerima, sektorima koji su posebno pogođeni izbijanjem pandemije.
 
"Moraćemo tokom januara da razmotrimo kako dodatno možemo da pomognemo privatnom sektoru, a lično sam sklon jednokratnim davanjima, i mislim da je to bolje od promene poreske politike", izjavio je Vučić.
 
On je napomenuo da će ta finasijska pomoć mnogo značiti ovom sektoru koji je zbog pandemije koronavirusa posebno ugrožen.
 
Vučić je, istovremeno, rekao da će 17. i 18. decembra svim penzionerima biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći, kao i da od januara penzije rastu za 5,9 procenata.
  • Nisam

    04.12.2020 14:31
    Soc
    Nisam clan stranke, ali pohvaljujem sto ce ipak dati bar jednokratnu pomoc. Ne bi bilo lose napraviti i sociolosku kartu, gde bi se tacno znalo ko su najugrozeniji i njima pomoglo. Receno je da ce biti napravljena, istraziti gde je zastoj? Mislim da za neku osnovnu sociolosku kartu ne treba puno vremena, kasnije neka se doradjuje i oblikuje
  • O

    04.12.2020 14:04
    O
    Vidimo se na protestima nema trece.
  • Aleksandar

    04.12.2020 12:39
    Nedavno rekoh - hvala na pomoći, nemojte nam više tako pomagati. Verovatno će dati 30.000 dinara po radniku, uz uslov da naredna tri meseca ne sme da se smanjuje broj radnika. Kalkulacija je super. Za njih, ne za nas. Doprinosi su oko 18.000 dinara, tako da će im se samo kroz doprinose za tih četiri meseca vratiti 72.000 dinara u budžet. Pored toga, ko placa radnika još naredna tri meseca, moraće da isplati još 90.000, što je ukupno oko 162.000 dinara po radniku, za 30.000 dinara pomoći. To je preko 5 puta više, a posle će se hvaliti kako je on spasao radnike. Nije on nego mi. Moraćemo da odbijemo, jer odakle da isplatimo tih 162.000 ako nemamo prihoda?
    I sa tim su izašli sada, kada smo platili o svom trošku prošla tri meseca, i kada od 08.12. smemo da smanjujemo broj radnika.
    Hvala na pomoći, nemojte nam više pomagati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija