VIDEO Eksplozija na parkingu RTS-a, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene, od kojih jedna teže, u eksploziji na parkingu RTS-a u Aberdarevoj ulici.
Prema nezvaničnim informacijama, u eksploziji je poginuo jedan radnik firme "Ening energetika", a jedan je teško povređen. Lakše je povređen jedan radnik televizije.
 
Kako je rečeno u službi beogradske Hitne pomoći, jedna povređena osoba prevezena je u odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.
 
Do eksplozije je došlo nešto pre 10 sati ujutru, dok su radnici iz automobila iznosili boce za zavarivanje.
 
Trebalo je da radnici otklone kvarove na sistemu za klimatiziciju u zgradi RTS-a.
 
Od siline eksplozije uništeno je nekoliko službenih automobila RTS-a, a popucali su prozori na zgradi.
 
Na licu mesta su istražni organi koji utvrđuju uzroke eksplozije.
 
  • Podbarac

    04.12.2020 21:40
    Čitam komentare i ne verujem
    Je l' vi uopšte imate pojma koja i kakva boca je ekplodirala i zašto? Naravno da niko nema pojma, ali su svi odma politikolozi i pljuvači!

    Boca može da prođe hiljudu testova, pa ipak da dođe do neželjenog. Šta mislite varioci su tako plaćeni, samo zato što "lepo vare"?

    Alo botine! Da vam AV ponudi sendvič, ali sa evrima, svi biste preleteli u njegove botine. Ovako lajete nad leševima radnika. Još imate m*da da pljujete one koji još jedini i zapravo nešto rade u ovoj državi. Svi ostali lelem*daju i pljuju.

    More mrš, bagro salonska! Sve bi vas u rudnik i bacio ključ. Tolko.
  • Dr Milanče Mitovski

    04.12.2020 21:17
    NASTAVAK:
    Zamolio bih Ministarstva za energetiku i rudarstva da preduzme energične mere za sigurnost sa radom sudovima pod pritiskom, gde pripadaju i boce za gas. Mora se sprečiti svaka manipulacija ovom tehnikom na uštrb lludi i opreme, a zarad nečiji profit i interes. Ovakve stvari ranije nisu se dešavale, a sada je XXI vek i stradamo iz neznanja nediscipoline i korišćenja neispravne agregate i uređaje. Na kraju, iskreno saučešće rodbini nastradalom, a povređenim želim brzi oporavak uz nadu da je to zadnji takav nesrećni slučaj. Nadzorni organi i vlasti opametite se da nam se ovakvi slučaji, bez pardona, ne događaju, ljudski i odgovorno vas molim. Ovo sam napisao kao dugogodišnji stručnjak i naučnik iz ove oblasti i na sreću zavreme moga rada nisam imao, na sreću, takve ekcese.
  • Dr Milanče Mitovski

    04.12.2020 21:15
    NEMAR I NEZNANJE!
    U jutrošnjoj eksploziji bocena parkingu RTS-a u Aberdarevoj dok su iz automobila iznosili boce za zavarivanje jedan radnik je nastradao, advojica su teško povređen. Ako u pomenutim slučajevima manjka stručnost, laboratorije, biznis kao (naj)“viša” sila, što se tiče sudova pod pritiskom i boca za gas, stručnost ne manjka u Srbiji, ukoliko se uopšte pita, a za edukaciju korisnika i korektne kontrole boca, sudova pod pritiskom i kotlova svih vidova treba neko da povede brigu. Ranije to je bila Inspekcija parnih kotlova i sudova pod pritiskom, a sada izgleda niko nije nadležan. Pitam se šta bi trebalo da se desi pa da se tehnički trgnemo, da se kontrolišu boce i da ne budu potencijalne mine, a uz to i da edukujemo korisnika kako da rukuju sa bocama za gas, bojlerima za toplu vodu itd? Eksplozija plinskih boca često se dešae va u našim domaćinstvima, nanoseći povrede ljudi i izaziva velike materijalne štete. Nadležni organi mora da se pozabave ko i kako kontroliše ispravnost boca i da se neispravne boce i sigurnosne ventile izbace iz upotrebe. Sledeće, da se izvrši edukacija korisnika predavanjima ili štampanim dokumentima. Sve su akcije jeftinije od načinjene štete i ugrožene ljudske živote. Ranije je republička inspikcija kontrolisala sudove pod pritiskom direktno pod nadzorom inspektora. Sada je to prepušteno nekim snagama pitanje dali su osposobljene za takav vid poslova ili je to prepušteno stihiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija