Nove mere stupile na snagu u 17h: Kafići i restorani zatvoreni do ponedeljka

Nove mere Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19 stupile su na snagu danas u 17 časova.
Nove mere stupile na snagu u 17h: Kafići i restorani zatvoreni do ponedeljka
Foto: 021.rs
Kome je sve ograničeno radno vreme?
 
Ugostiteljski objekti - kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova.
 
Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.
 
Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru.
 
Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije - teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.
 
U kom periodu rade ostali objekti?
 
Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.
 
Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.
 
Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.
 
Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.
 
Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.
 
Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda.
 
Objekti i ustanove iz oblasti kulture - bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.
  • Dragan

    05.12.2020 12:43
    Mere
    dobro05.12.2020 • 10:38
    Dosta
    @Sofija
    Gospođo, vi ste samo rob loših navika.
    Npr. imam svoju firmu, preko 100 zaposlenih, volim da putujem, obišao sam dosta toga na planeti, negde i živeo, a kad mogu izađem do restorana. Kada rade do šest ili pet, ne mogu da odem. Ali ne pada mi teško, jer to nije doveka. Pobogu, zar vam je to jedini filter? Dajte malo kreativnosti. Npr. Nemas firmu nego sedis I prepucavas se sa ljudima po CEO dan, I podrzavas nebulozne mere , kako bi I druge priblizio svom tipu besmislenog zivota.
  • Pa dobro

    05.12.2020 10:38
    Dosta
    @Sofija
    Gospođo, vi ste samo rob loših navika.
    Npr. imam svoju firmu, preko 100 zaposlenih, volim da putujem, obišao sam dosta toga na planeti, negde i živeo, a kad mogu izađem do restorana. Kada rade do šest ili pet, ne mogu da odem. Ali ne pada mi teško, jer to nije doveka. Pobogu, zar vam je to jedini filter? Dajte malo kreativnosti.
  • Sofija

    05.12.2020 09:54
    @Pa dobro
    Nije tacno da smo do juce mogli u kafice i restorane jer im je radno vreme bilo ograniceno do 6. Ja sam zaposlena zena i radim svaki dan do 5 ali vi gospodine ne primecujete tu problem jer verovatno ne radite, ili radite u drzavnoj ustanovi. Takodje potpuno ili skraceno radno vreme ugostiteljskih objekata bilo je i u prva dva meseca pandemije a potom i u nekoliko navrata. Mi radni ljudi koji jedini privredjujemo u ovoj zemlji i od nasih para se ispacuje plata ovima sto traze potpuni lockdown, smo najvise osteceni merama, ali to vama gospodine nije jasno. Dala bih ja vama radno vreme od 8-17 svaki dan i onda bih vas terala da idete u kafic ili teretanu koji rade do 18. Bas bih volela da vidim kako biste to izveli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.