Povučeno rešenje o kažnjavanju nastavnice koja nije sprečila đake da se rukuju

Rešenje kojim je Marina Milosavljević, nastavnica srpskog jezika u OŠ "Ljubica Jovanović Radosavljević" u mestu Podvrška kod Kladova, kažnjena zbog rukovanja đaka povučeno je nakon inspekcijskog nadzora u toj školi.
Povučeno rešenje o kažnjavanju nastavnice koja nije sprečila đake da se rukuju
Foto: Pixabay
Time bi, kako piše list Danas, Milosavljević trebalo da bude vraćen deo umanjene plate, što joj je kao disciplinsku meru izrekla direktorka škole.
 
Ova nastavnica je kažnjena odbijanjem 20 odsto od plate za septembar, oktobar i novembar jer je dozvolila da se učenici tokom odmora u školskom dvorištu rukuju. Time je, prema oceni direktorke škole Dragane Dumitrašković, načinila težu povredu radne obaveze zbog nesprovođenja mera bezbednosti učenika i zaposlenih.
 
Za ovaj slučaj koji se desio u oktobru, javnost je saznala tek nedavno, kada je neko od kolega nastavnice srpskog objavio rešenje na društvenim mrežama. Postupak direktorke škole izazvao je ogorčenje velikog broja prosvetnih radnika koji su na društvenim mrežama pružili podršku koleginici Marini i u znak solidarnosti počeli na njen račun da uplaćuju simbolične novčane sume.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija