Pokret Roma traži da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana, Vesić podržao predlog

Građanski pokret "Opre Roma Srbija", uputio je gradonačelniku Beograda apel da se Džej Ramadanovski, sahrani u Aleji zaslužnih građana.
"Naš pokret okuplja preko 10.000 Roma iz cele Srbije i ova inicijativa je za nas od ogromnog značaja. Uticaj na bogatstvo srpske kulture i muzike, kao i ukupno kulturno nasleđe koje je Džej Ramadanovski ostavio iza sebe je nemerljivo", navodi se u pismu gradonačleniku Beograda.
 
Pokret je stupio u kontakt sa porodicom i prema njihovim tvrdnjama dobio pristanak da se ova inicijativa pokrene.
 
Džej Ramadanovski preminuo je juče u 56. godini usled zastoja srca.
 
Vesić: Džej zaslužuje mesto u Aleji
 
Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je u Jutarnjem programu TV Hepi potvrdio da je Skupština grada Beograda dobila predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana i ocenio da Džej zaslužuje tu počast.
 
"Ovu čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom ali i umetničkim delom. Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej", rekao je Vesić.
 
Vesić je najavio da će predložiti da Džej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao. On je podsetio da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.
  • Limanac II

    09.12.2020 21:20
    Ajd sad brzo jos posthumno jedan orden od predsednika da bi bio za aleju zasluznih gradjana,podoban.
    Pustite coveka na miru!Toliko umire ljudi dnevno ima i tu mozda zasluzmih!Koga briga?!Dzej ..pa Dzej...pokoj mu dusi.
  • Penzioner

    09.12.2020 07:36
    SVE PEVAČE U ALEJU
    Sve pevače i rijaliti zvezde u Aleju. Ma ni Tesla im nije ravan. Tuga gde se rodih.
  • Vlada

    08.12.2020 09:36
    @ABIDAS

    https://www.najstudent.com/blog/pravila-kucanja-u-wordu-115

    Evo da ti pomognem malo, vidim da se mučiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.