Mali: Za podršku sportu od države 1,1 milijarda dinara

U okviru programa smanjenja negativnih posledica uzrokovanih pandemijom, država je obezbedila 1,1 milijardu dinara za podršku sportu.
To je potvrdio ministar finansija Siniša Mali.
 
Mali je u Skupštini Srbije rekao da je obezbeđena pomoć za 298 klubova širom zemlje za različite sportove, među kojima su košarka, rukomet, vaterpolo, veslanje, tekvondo, tenis, karate, džudo, kajak…
 
"Svi klubovi iz prve i druge lige dobili su pomoć od 600.000 do 8,5 miliona dinara u zavisnosti od toga da li imaju međunarodna takmičenja. Za najveći broj tih klubova je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta", rekao je Mali.
 
On je dodao da je sport važan za promociju zemlje, ali i zdravlje nacije.
 
Mali je naveo da je budžet Ministarstva omladine i sporta za 2021. godinu veći u odnosu na inicijalni budžet tog ministarstva za ovu godinu. Precizirao je da je u Predlogu budžeta za 2021. godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno 6,4 milijarde dinara, a da je inicijalni budžet za ovu godinu bio 5,6 milijardi dinara.
 
"Mi smo u ovom budžetu obezbedili ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja", rekao je Mali.
 
Kako kaže, obezbeđen je novac za Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022. godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada i Svetsko prvenstvo u školskom sportu.
 
Mali je istakao i da je obezbeđen novac u iznosu od preko milijarde dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu. Reč je o nacionalnom trening centru za šest sportova - karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.