Usvojen bužet za 2021. godinu

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Zakon o budžetu za 2021. godinu i set pratećih zakona.
Usvojen bužet za 2021. godinu
Foto: 021
Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije u Skupštini da je budžet planiran na osnovu prognoze rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) od šest odsto sledeće godine.
 
Prihodi budžeta planirani su u iznosu od 1.336,3 milijarde dinara, što je povećanje od 3,5 odsto u odnosu na rebalans budžeta iz 2020. dok su rashodi 1.514,8 milijardi dinara i 15 odsto su manji u odnosu na rebalans. Deficit budžeta iznosiće 178,5 milijardi dinara, što je tri odsto BDP-a.
 
"Za kapitalne investicije predviđeno je 330 milijardi dinara, što je 5,5 odsto BDP-a, odnosno oko šest odsto ako se uračuna budžetsko izdvajanje od 28,3 milijarde koje će dobiti lokalne samouprave i socijalni fondovi a namenjeno je investicijama", rekao je Mali.
 
Dodao je da će od 1. januara penzije biti povećane za 5,9 odsto a minimalna cena rada za 6,6 odsto. U januaru će pet odsto biti povećane plate u zdravstvu, dok će ostali zaposleni u javnom sektoru dobiti povišicu od 3,5 odsto, a dodatno 1,5 odsto od 1. aprila.
 
Zaposleni u vojsci će od 1. aprila imati i dodatno povećanje do deset odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.