Lažni nalozi SPC na društvenim mrežama

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da se na društvenim mrežama, naročito na Fejsbuku i Instagramu, u poslednje vreme pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom SPC i njenim grbom.
Lažni nalozi SPC na društvenim mrežama
Foto: 021.rs
"Tim povodom se Informativnoj službi SPC javilo više vernika sa pitanjem da li navedeni nalozi pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se preko tih naloga obavljaju", navodi se u saopštenju i ističe da postoje samo dve internet adrese koje koristi SPC.
 
"Jedina zvanična prezentacija SPC se nalazi na internet adresama spc.srb i spc.rs. U ovom trenutku, nijedan nalog na bilo kojoj društvenoj mreži koji nosi naziv 'Srpska Pravoslavna Crkva' nema veze sa zvaničnim sajtom naše pomesne Crkve. Ukoliko bi SPC imala svoj nalog na društvenim mrežama - i ukoliko ga, kojim slučajem, u budućnosti postavi - to bi bilo objavljeno na pomenutom zvaničnom sajtu", naglašeno je u saopštenju.
 
Informativna služba SPC je istovremeno pozivala "vlasnike naloga na društvenim mrežama koji nose naziv 'Srpska Pravoslavna Crkva' i drže njen zvanični grb" da ih u što kraćem roku obrišu, što zbog moralnog obzira, što zbog činjenice da je u pitanju lažno predstavljanje.
  • Milanče

    14.12.2020 16:02
    porez
    Bolje da SPC i ostale crkve počnu da plaćaju porez državi nego što se sekiraju zbog lažnog predstavljanja.
  • Gumiflex

    14.12.2020 13:08
    O, kakve alanfordovske ironije. Crkva u borbi protiv lažnih obeležja.
  • *

    14.12.2020 12:08
    Lažno predstavljanje je jako loša pojava, ali i sve oko same SPC je lažno, uključujući lažni moral.
    SPC je ogrezla u korupciji, pohlepi, malverzacijama, bespravnoj gradnji, seks skandalima sa maloletnicima i uz to je privilegovana na svaki način.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.