Odbor Skupštine Srbije podržao povećanje takse za RTS na 299 dinara

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje podržao je predlog izmena i dopuna Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse.
Odbor Skupštine Srbije podržao povećanje takse za RTS na 299 dinara
Foto: Pixabay
Vlada Srbije predložila je da taksa za RTS sa 255 bude povećana na 299 dinara.
 
"Time bi se ostvarila obaveza države da obezbedi stabilno finansiranje javnih servisa, koji bi pored institucionalne i programske obezbedili i finansijsku nezavisnost", rekla je pomoćnica ministra Kulture Slavica Trifunović na sednici odbora.
 
U Skupštinu Srbije stigao je i predlog zakona kojim će finansiranje javnih servisa iz budžeta biti produženo do kraja 2021. godine. 
  • Zebra

    14.12.2020 14:29
    Gazi stoku!
  • Nada

    14.12.2020 14:17
    OdBOR za KULTURU
    Sram vas bilo!
  • Ivica

    14.12.2020 14:04
    Ja mislim da treba uvesti taksu na korišćenje službenih vozila u početnom iznosu ne manjem od 5 din po km...i taj novac recimo da se uplaćuje recimo za lečenje dece i sl....značajna suma novca bi se tu prikupila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.