Pink objavio da je Vesić "oštro odgovorio" Miljenku Smoji - legendi mrtvoj već četvrt veka

Prepirka između nekadašnjih "unerednika" kultnog Feral Tribune-a i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića nastavila se i danas, a novu dimenziju svemu dao je prorežimski tabloid Pink.
Sve je počelo stavom Borisa Dežulovića da je Beograd kasaba, na šta su mu odgovorili Vesić, ali i brojni Beograđani, smatrajući da ovaj novinar sa hrvatskom adresom ne može tako da govori o glavnom gradu Srbije. Dežulović je potom odgovorio Vesiću, a "prvi" čovek Beograda nije ostao dužan.
 
U čitavu raspravu se uključio i nekadašnji urednik Ferala, novinar Viktor Ivančić, koji je Vesića nazvao budalom. Vesić ni to nije prećutao, pa se tako u objavi na Fejsbuku pita "koji je pa sad taj Ivančić?".
 
Objavu Vesića preneo je Pink, potpuno pobrkavši likove. I dok Vesić u svom obraćanju pominje Miljenka Smoju, barda jugoslovenskog novinarstva i još jednog "feralovca", Pink je čitavu objavu pogrešno protumačio ili im se potkrala greška za koju se nisu ni potrudili da je isprave.
 
Tako je Pink preneo vest sa naslovom: "Vesić oštro odgovorio na prozivke Miljenka Smoje: Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu, ali za zahod, ajde lepo u Split".
 
Miljenko Smoje bi možda i napisao ili rekao nešto o Vesiću, ali je nesreća što je upokojen već 25 godina. Pink je vest objavio u utorak, oko 14 časova, a do objavljivanja ovog teksta nije ispravio naslov.
 
Smoje je rođen 1923. godine u Splitu, a proslavio se svojim tekstovima u Slobodnoj Dalmaciji. Najpoznatiji je po scenariju za seriju "Naše malo misto" i "Velo misto". Preminuo je 1995. godine.
 
Napomena: Pink je, nakon što je 021.rs objavio tekst, a njihov naslov postao viralan na društvenim mrežama, ispravio grešku napisavši da je Vesić odgovorio na prozivke Ivančića.
  • Nemanja

    20.12.2020 20:33
    @srdja nikolic

    Bograd je mrtav i na njegovom mestu je ostala hrpa blata - a za njegovu smrt nisu toliko krive te tri propalice koliko bagra koja se na takve loži.
  • srdja nikolic

    19.12.2020 23:49
    Dežulović, vrhovni sudija
    Taj Dežulović je rekao da je Beograd ubijen i da su ga ubili Kapor, Minimaks i Bora Čorba. A Beograd je živ, daleko, daleko, daleko življi nego taj Dežulović. Očigledno je da se Dežulović ponaša kao ostavljeni ljubavnik, koji želi da se sveti. Ali, Bogu hvala, njegovo sudačko mišljenje je irelevantno... Što bi rekao Mladen Delić: Gospon sudac (u originalu: Gospodine Šojre), ovoga puta ste pogriješili...
  • Trt

    16.12.2020 11:55
    @telep

    Pa kad mogu Bosanci i Crnogorci ovde da određuju ko je patriota, mogu i Hrvati da procene šta je kasaba. Inače i ovdašnje kasabice su prazne, ni ta tvoja nije izuzetak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.