Više od 2.000 zaraženih u ustanovama socijalne zaštite i domovima zdravlja

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare registrovano je 2.917 zaraženih korona virusom – 2.042 korisnika i 847 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Više od 2.000 zaraženih u ustanovama socijalne zaštite i domovima zdravlja
Foto: Pixabay
Od početka epidemije koronavirusa u Srbiji do sada je izlečeno 2.146 korisnika i 977 zaposlenih.
 
Korisnici u ustanovama socijalnе zaštitе za kojе postoji procеna da mogu biti potеncijalni prеnosioci virusa smеštеni su u izolaciju, dok zaposlеni u ustanovama socijalnе zaštitе, kod kojih postoji ovakva opasnost, nе dolazе na posao i nalazе sе u kućnoj izolaciji, navelo je ministarstvo.
  • Da

    19.12.2020 20:15
    Veljko u pravu si , korisnici zarazili se od radnika a sada njihova familija pored svi obaveza prema domu što moraju da plate , trebaju silne lekove da kupuju i da plaćaju razne analize koje izvode privat laboratorije .
  • Veljko

    19.12.2020 17:14
    Bolje sprečiti?
    Kad već imaju samo 5000 vakcina, treba prvo da vakcinišu zaposlene u domovima za stare, jer su oni jedini prenosnici zaraze!
    No, obzirom da vakcina nije isprobana na miševima, što je obavezno, možda su miševi upravo stariji. Pa da dokrajče započeto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija