Zahtev da se novi član Fiskalnog saveta izjasni da li je član SNS ili ne

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je novoizabranog člana Fiskalnog saveta dr Bojana Dimitrijevića da se "bez odlaganja izjasni da li je u trenutku izbora u taj nezavisni državni organ bio član Srpske napredne stranke".
Zahtev da se novi član Fiskalnog saveta izjasni da li je član SNS ili ne
Foto: 021.rs
"Imajući u vidu okolnost da je članom 92 Zakona o budžetskom sistemu propisano da 'član Fiskalnog saveta ne može biti član političke stranke', a da su u javnosti prisutne informacije da je Bojan Dimitrijević od 2008. godine član SNS, ovo izjašnjavanje je od suštinske važnosti za regularnost njegovog izbora", navodi u saopštenju ta nevladina organizacija.
 
Bojan Dimitrijević je, kako se navodi, dužan da javnosti saopšti ovu informaciju kako bi se utvrdilo da li je, eventualnim prikrivanjem informacije o članstvu u stranci, doveo narodne poslanike u zabludu prlikom izjašnjavanja za njegov izbor i tako direktno uticao na kršenje zakona od strane narodnih poslanika.
 
"Ukoliko je, ipak, Dimitrijevićevo članstvo u SNS prestalo, za javnost bi bilo veoma važno da sazna ne samo vreme, već i razloge istupanja iz vladajuće stranke. Vreme istupanja obavezno, a razloge ukoliko je Bojan Dimitrijević
raspoložen da ih saopšti", ocenjeno je u saopštenju.
 
"Što se pre bude izjasnio na pitanje o članstvu u SNS", navodi Koalicija, "biće jasnije da li je Bojan Dimitrijević zaista član Fiskalnog saveta ili slepi putnik koji je u ovaj državni organ prošvercovan gaženjem zakona od strane parlamentarne većine".
  • Aleksandar

    19.12.2020 19:33
    Odgovor
    Koji zakon, pa oni su pogazili sve zakone. Još gore je što preCednik krši ustav pozivajući se na razgraničenje sa Kim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.