Koroman: Priveli me zbog pisanja o Terziću i Kokezi na društvenim mrežama

Ognjena Koromana, bivšeg reprezentativca i fudbalera Crvene zvezde, policija je zadržala na graničnom prelazu Mali Zvornik kada je prešao granicu sa Srbijom.
Koroman, naime, već neko vreme boravi u Republici Srpskoj, a u nedelju je došao do granice sa Srbijom kako bi preuzeo sina i otišao s njima na skijanje na Jahorinu, prenosi Nova.rs.
 
"U policiji sam, priveden sam, zovite me kasnije… Već tri sata me drže, završiće se ovo valjda za još dva-tri”, rekao je Koroman.
 
Koroman je otišao na granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije da bi sačekao sina Jakova, ali je umesto toga završio u policiji.
 
"Priveli su me na granici, od 12.30 su me držali do 17 sati tu, čekali smo SBPOK da dođe iz Beograda, da me odvedu na saslušanje. Ne mogu mnogo više od toga da kažem", otkriva Koroman za Nova.rs.
 
Pretpostavljalo se da je to zbog njegovih stavova u vezi sa Fudbalskim savezom Srbije i kritikama u kojima je redovan na društvenim mrežama.
 
"Priveli su me zbog pisanja na društvenim mrežama o Zvezdanu Terziću i Slaviši Kokezi, tako su mi rekli. Možda i zbog pisanja o predsedniku Aleksandru Vučiću, ali su naveli samo ovu dvojicu. Moram da istaknem da su policajci bili super i maksimalno korektni prema meni, stvarno nemam reči. Oni su samo radili svoj posao", rekao je Koroman za Nova.rs.
 
Posle svega, smatra da nije moralo ovako, jer je spreman da i slobodnom voljom sarađuje sa policijskim organima.
 
"Mislim samo da nije bilo potrebe za ovim, mogli su i da me zovu da dođem u Beograd u policiju i ja bih, naravno, došao", kaže Koroman.
 
Nastavio je pričom da nije opovrgao svoje tvrdnje, zbog kojih su mu nedavno i iz kruševačkog Napretka pretili tužbom. Ipak, ono zbog čega je zadržan u nedelju, na prvi pogled deluje ozbiljnije.
 
"Držali su me do malopre (oko 22 sata, prim.aut) i evo sada smo sve završili. Dalje idu postupak kod tužioca, oni će da proveravaju da li je bilo neke pretnje državnom sistemu. Nisam opovrgao ništa što sam rekao i napisao. Gleda se da li je bilo podstrekivanja na bunt, zbog pominjanja navijača, što sam negirao, jer niti zovem na bunt, niti želim zlo nekome, niti pretim ili ugrožavam nečiju bezbednost. Samo imam pravo da kažem šta mislim", zaključio je Koroman.
 
Koroman je, inače, u poslednje vreme često kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije, Crvene zvezde, pisao je o nameštanju utakmica, a ima i kritički odnos prema vlasti, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću, piše Nova.rs.
  • Vojvodina Republika

    21.12.2020 09:54
    Nekad se to zvalo - "verbalni delikt".

    Ti bi da pričaš šta oćeš - e, pa neće da može. Može, al samo ako je nešto lepo.
  • Lale

    21.12.2020 09:22
    Narode hteli ste Radikale eto vam ih...
  • Lala

    21.12.2020 07:14
    KEBARENJE , PILJENJE...
    Zabranjeno je svako misljenje ,a pogotovu javno iznosenje stavova koji se razlikuju od zvanicnih.Nakupilo se domacih izdajnika i stranih placenika toliko da Atlagici ,Martinovici Pajkici i druge Pilje i Kebare, zbog napornog rada, moraju da dobiju povecanje plata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija