Krizni štab odlučio: Produženo radno vreme prodavnica i ugostitelja, ali zabranjena muzika

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, biće produženo do 20 časova, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba.
Krizni štab odlučio: Produženo radno vreme prodavnica i ugostitelja, ali zabranjena muzika
Foto: FoNet
Krizni štab je danas odlučivao da li će se uoči praznika menjati radno vreme lokala i radnji, odnosno svega što nisu prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe.
 
"Rad tržnih centara dopustiće se do 20 časova, s napomenom da je vrlo važno da njihovi kovid redari sprovode kontrolu onako kako treba i kako je predviđeno. Podržaćemo da sve uslužne delatnosti radnim danom rade do 20 časova, jer je potreba stanovništva da koriste njihove usluge, uz poštovanje svih mera. Podržaćemo i da kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, uz poštovanje svih mera koje su već dobro poznate, bez korišćenja muzike u bilo kom smislu. Dakle, bez muzike. Smatra se da se, ipak, uz muziku ljudi opuste, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa u tim uslovima. Kulturne ustanove će i dalje raditi do 21 čas i oni su se dobro tome prilagodili. Ostavili smo da to bude oročeno vremenski do petka, dali smo ovih pet dana da procenimo epidemiološku situaciju od koje će zavisiti da li će ove mere biti produžene, promenjene, eventualno dopunjene", rekao je član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović.
 
Tiodorović je kazao da će ta odluka danas biti prosleđena Vladi Srbije i da se očekuje da se predlog usvoji tokom dana.
 
On je rekao i da će o merama za Novu godinu moći nešto određenije da se kaže u petak, za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.
 
"Intenzivno se razmišlja o tome, ali to će zavisiti od epidemiološke situacije. O tome ćemo tek u petak moći da kažemo nešto određenije", naveo je Tiodorović.
 
Na prethodnoj sednici u petak odlučeno je da se radno vreme ustanova kulture kao što su pozorišta, muzeji i bioskopi produži do 21 čas i to počinje da važi od danas.
  • Bica i Djeljana

    24.12.2020 19:04
    ha,ha,ha,ha,ha,ha,ohne wort
  • Mp

    23.12.2020 23:19
    Pa ovo je komedija
  • Ja

    23.12.2020 19:11
    Da se ne lazemo, nije problem ni kafana ni pojesti cevape.
    Problem je nasa nekultura, pijancenje, izbegavanje nosenja maski i generalno nemar prema ostalima.

    Sve jedno je da li je gvozdjara ili kladionica, problem je sto smo MI stoka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.