Udruženje za zaštitu ustavnosti: Izborom Olivere Zekić izglasan je ulazak rijalitija u REM

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti ocenilo je danas da je naprasni izbor Olivere Zekić za predsednicu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), nakon što je prilično dugo to telo radilo bez predsedavajućeg u istom sastavu, pokazatelj da se odluke donose van ovog tela koje bi moralo biti nezavisno u radu.
Udruženje za zaštitu ustavnosti: Izborom Olivere Zekić izglasan je ulazak rijalitija u REM
Foto: Pixabay
"Umesto ograničavanja rijalitija, izglasan je ulazak rijalitija u REM", navodi se u saopštenju ovog Udruženja.
 
Ističe se da je Zekić, zajedno sa vlasnikom televizije Pink, svojevremeno učestvovala u medijskom linču nad prethodnim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, koji se zalagao za zakonsko rešenje koje je putem narodne inicijative UZUS kasnije predložio u formi zvaničnog zakona.
 
Posledice medijske torture, ukazuje se, bile su takve da je ministar izbegao da da mišljenje na predlog za koji se svojevremeno sam zalagao.
 
Nacionalne frekvencije koje su javno dobro i po zakonu bi morale da budu korišćene za objektivno informisanje i kulturni sadržaj uzurpirane su, kao i institucije koje bi kršenje zakona morale da sankcionišu, upozorili su iz UZUS-a.     
 
"Izborom članova REM Skupština je trebalo da stvori preduslove za sprovođenje zakona, ali je poslednjim izborom omogućene kontinuitet saučesništva REM u kršenju zakona", ističe se u saopštenju. 
  • Kratau

    22.12.2020 06:34
    "Umesto ograničavanja rijalitija, izglasan je ulazak rijalitija u REM", navodi se u saopštenju ovog Udruženja
    Mislim da je ovim receno sve...
  • Ranko

    22.12.2020 00:11
    Sve je u redu dok ne počne religijska garda da ide po ulicama i hapsi one što se drže za ruke.
  • Laloš

    21.12.2020 23:27
    Poslednji mandat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.