FOTO: Penzioner ponovo vratio Vučiću 5.000 dinara pomoći - "Prestani me ponižavati. Vrati oteto"

Penzioner Mile Delić ponovo je na adresu Predsedništva Srbije i Aleksandra Vučića poslao uplatnicu od 5.000 dinara, koliko iznosi jednokratna pomoć koju je država uplatila penzionerima.
"Prestani me ponižavati. Vrati oteto. Penzioner", napisao je Delić na uplatnici.
 
 
Inače, on je to već jednom uradio, tačno pre četiri godine. Tada je i objasnio svoj postupak.
 
Njegovom revoltu prethodilo je to što je čak 11 puta pisao tadašnjem premijeru, a sada predsedniku Aleksandru Vučiću, a dvanaestog puta mu poslao uplatnicu na 5.000 dinara.
 
Kako je tada rekao za N1, na taj način pokušao je da pošalje poruku da mu je država smanjenjem penzije za dve godine otela mnogo više, te da je vraćanje novca - njegov građanski bunt.
 
Delić je, inače, potpukovnik u penziji, instruktor letenja, pilot na borbenom avionu i bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji.
 
"Povredilo me mnogo ovo što on meni šalje 5.000 dinara, a uzeo je od mene 307.645,00 dinara. Pa neću...napisao sam mu, neću milostinju, daj mi moju penziiju", rekao je Tada Delić za N1. 
  • Tanja

    26.12.2020 20:02
    Vratio novsc
    Gospodine u pravu ste za uzeti novac, ali verovatno imate dobru penziju pa sebi mozete priustiti tak luksuz da vratite 5000 din.
  • Realista

    26.12.2020 13:36
    Realnost
    Penzioner je potpuno u pravu. Vratite mu njegove pare.
    Isto tako vratite sve pare svim onima kojima ste uzimali 10% bruto zarade.
    Prestanite da se bahatite rasprodajom državne imovine. Prodali ste Bor za tepsiju ribe, a Bor je nekada bio garancija vraćanja kredita od 4 milijarde dolara,, koji bi danas bili najmanje 40 milijardi dolara.
    Prestanite da plaćate neke investicije više nego što vrede.
    Prestanite da
    Da niste demokratski rasprodali državu, imovinu penzionih fondova, sve banke, danas bi penzioneri imali dobre penzije, radnici dobre plate, a profit tih firmi ne bi odlazio u inostranstvo nego bi ostajao u Srbiji.
    Sada neki klinci pričaju da oni plaćaju penzionere, tj. iz njihovog doprinosa. Tačno je, ali, zaboravljaju da su njihovi roditelji, pa i neki njihovi prijatelji rasprodali ono što su njihove dede i babe sticali. Zato sada neki klinci nemaju ništa, a neki sa devizama brišu dupe.
    Sutra će to isto neki novi klinci pričati za ove klince.
    Inače ranije su se penzioni fondovi punili na više načina: prihodom od doprinosa, prihodima od imovine, obveznica,...
  • Sasa

    26.12.2020 10:55
    Svaka cast
    Sve pare koje necete , i kojih se gnusate , koje su bedne i koje...dajte meni. Ja sve hocu , moja penzija je invalidska , 15113 din , inace sam oboleo od MS i tesko se krecem , ali pare hocu . A vi molite dragog boga za ZDRAVLJE , nista drugo , samo ZDRAVLJE . Nikada ova zemlja nece biti dobra ljudima koji ne misle dobro , prvo sebi , pa onda ostalima , prizivajuci ko zna sta . Kao sto kazu : SRBIJA JE VECNA DOK SU JOJ DECA VERNA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.