Počela sednica Kriznog štaba, odlučuje se o merama za vikend i Novu godinu

Sednica Kriznog štaba počela je oko 8 časova.
Počela sednica Kriznog štaba, odlučuje se o merama za vikend i Novu godinu
Foto: FoNet/AP
Blic podseća da je poslednja sednica Kriznog štaba održana u ponedeljak, 21. decembra, kada je doneta odluka da se radno vreme svih lokala i radnji sa 17 produži do 20 časova. Tu izmenu Krizni štab je oročio do petka, 25. decembra.
 
Poruka sa Štaba s početka nedelje bila je da ta će na novoj sednici sagledati efekti postojećih mera, kao i to kakve su takozvane korona brojke - broj umrlih, novozaraženih, popunjenost bolnica i koliko je ljudi na respiratoru, i da će se u skaldu sa tim odlučiti šta i kako dalje, odnosno koje mere će važiti za predstojeći vikend, ali i novogodišnje praznike.
 
"Za petak je zakazana nova sednica Kriznog štaba na kojoj ćemo da vidimo da li ćemo produžiti, promeniti ili dopuniti nove mere koje smo danas usvojili", rekao je tada epidemiolog dr Branislav Tiodorović.
 
Sednica je neizvesnija nego ijedna pre, s obzorim na to da se stavovi medicinskog i ekonomsko-političkog dela štaba ovog puta drastično razlikuju.
 
Medicinski je čak i za vraćanje starog radnog vremena, a ovaj drugi za dodatno popuštanje.
  • Preporuka

    25.12.2020 12:35
    Zatvorite sve kafane i lokale zajedno sa onima koji bez njih ne mogu, pa neka uživaju dok ne prođe Corona. Biće manja mogućnost zaraze.
  • SJ

    25.12.2020 09:43
    Ovi šabani baš vole da se okupljaju i ne rade ništa
  • Dragan

    25.12.2020 09:21
    Ah
    Alo Kone i com jel legla plata za januar ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.