Kon objasnio šta znači najava da je lekarski deo Štaba spreman na protest

Epidemiolog i član Krznog štaba Predrag Kon najavio je jutros gostujući na TV Prva da će nova sednica tog tela biti održana u utorak, osvrnuvši se pri tom i na protest za koji je dan ranije rekao da su lekari spremni ukoliko bude popuštanja mera.
Na pitanje šta taj protest podrazumeva, dr Kon je rekao:
 
"Protest podrazumeva da smo spremni da jasno pokažemo da smo protiv bilo kakavog organizovanja dočeka Nove godine jer to može samo da pogoršava situaciju. Pogotovo sada kada su nam bolnice pune. Kriva jeste sada malo u padu, ali daleko je to od dobrog. Mi iz Kriznog štaba moramo biti jasni i kažem da smo protiv bilo kakvog dočeka", naglasio je.
 
Komentarišući činjenicu da se medicinski i politički deo Kriznog štaba ne slažu uvek u odlukama, epidemilolog naglašava da ipak svi imaju zajednički cilj.
 
"Krizni štab zaseda u utorak o merama. Podelili su se na medicinski i politički deo i svi gledaju to iz drugih perspektiva. Zajednički cilj nam je svakako, da ima što manje smrtnih ishoda. Mi gledamo samo da imamo zdravlje ljudi, ali treba gledati i te ekonomske mere jer ako i propadnemo ekonomski i to može dovesti do smrtnih ishoda. Na neki način se može reći da je na nama lakši deo. Premijerki je najteže koja treba da saopšti te mere. Svi medicinski radnici su moja braća u profesiji. I ja imam poštovanja za svakog od njih i to je deo Hipokratove zakletve", zaključio je Kon.
  • Igor

    30.12.2020 21:56
    Ma nije valjda
    Ajmo botovi palac dole
  • Dragana.

    28.12.2020 13:02
    Covid odeljenje.
    Neka više niko Iz kriznog štaba ne uzima nas u usta niti da pominju kako je nama teško jeste teško je zbog kontraproduktivnih mera, krizni štab je odgovoran za opuštanje naroda od početka marta pa do sada, nije narod kriv.


    Krizni štab je više naneno štete javnom zdravlju i medicinskom osoblju nego koristi.
  • nikola

    28.12.2020 00:15
    korona
    Ja bih pitao dr. Kona zar se nije vise umorio od silnih gostovanja po raznim televizijama? I zanima me da li za ta gostovanja dobija neki honorar? Kao lekaru bilo bi mu bolje da radi svoj posao a nije mu posao da ide po televizijama i prica price.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija