Nerealne cene na Zlatiboru: Malo pivo 650, koka-kola 480 dinara

Jedan korisnik Tvitera okačio je u nedelju račun iz jednog kafića na Zlatiboru, a njegova fotografija postala je viralna na društvenim mrežama.
Nerealne cene na Zlatiboru: Malo pivo 650, koka-kola 480 dinara
Foto: Pixabay
Kako se može videti na računu, koji je okačio korisnik @mmavazi, pivo 0,25 košta čak 650 dinara, dok je za koka-kolu i biter lemon, takođe od 0,25 litara, potrebno izdvojiti "samo" 480 dinara. Ukupni račun za ova tri napitka bio je 1.610 dinara, na šta treba dodati i bakšiš.
 
Isti korisnik je kasnije uslikao još jedan račun sa Zlatibora, na kojem su cene bile pristupačnije, poručujući kako ima i "pristojnih".
 
 
Račun iz kafića na Zlatiboru, koji je ovih dana prepun turista, izazvao je brojne komentare, neki su bili šaljivi, dok su drugi smatrali ovakve cene krađom.
 
"Za pivo nula-dvajs-pet i treba naplatiti duplo. Zaslužio si, znaš zašto...", napisao je jedan korisnik Tvitera.
 
"Mi u Sloveniji već godinama noćimo sa doručkom 18 evra, i uz ski pas za sve skijaške centre, uključujući i pogranične u Italiji i Austriji. Mislim da me Kop neće videti nikada više. Zlatibor, naš Davos", dodaje drugi.
  • Jasna

    08.01.2021 13:39
    Nikako da shvatimo da živimo u kapitalizmu u kome ne postoje nerealne cene!
    Postoje samo cene po kojima se ostvaruje il ne ostvaruje profit, odnosno zarada.
    Ako po ovim cenama dobro ide prodaja ovog piva i koka kole, cene su u redu.
    Da cene nisu u redu, bile bi smanjene, jer niko ne želi da posluje bez zarade.
  • Tesa

    05.01.2021 20:02
    @dobrivoje
    To sto sam zadnji put bio na Zlatiboru 1997 je tebi dalo utisak da ja nisam imao para da odem tamo sve ove godine? Hahahahahah.... Vidi se u tvom komentaru nedostatak kritickog misljenja i razmisljanja. Ali ne krivim ja tebe, tako su te ucili od osnovne skole, da budes poslusan poltron i pri prvom pokusaju postavljanja pitanja ti zalutas i izgubis se. Ja sam pricao o polupismenoj ratno profiterskoj srpsko bosanskoj oligarhiji koja zbog svoje ne pismenosti i ne obrazovanosti cega god da se dohvati unisti. A zamena teza je stari Radikalski fazon, ja pricam o jednom a ti o mom novcaniku. Sigurno nisam bosanski majmun-pavijan da ti bilo sta ovde dokazujem o kvalitetu svog sadasnjeg zivota.
  • turista

    04.01.2021 18:31
    Jedva cekam da se zavrsi pandemija pa da letujem (ili zimujem) negde preko.
    Na domace destinacije ne idem jer mi je dosta sto njuske gledam na poslu, ne moram ih jos gledati i van posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.