FOTO: Dačić, Vulin i Đerlek primili rusku vakcinu protiv kovida

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek primili su rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik V" na Institutu "Torlak".
FOTO: Dačić, Vulin i Đerlek primili rusku vakcinu protiv kovida
Foto: FoNet
Dačić je rekao da je to što je primio rusku vakcinu deo ranijeg dogovora između njega, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da svako od nosilaca najviših državnih funkcija primi vakcine različitih proizvođača "kako bismo što više povećali poverenje građana u sam proces vakcinacije".
 
 
On je rekao da mu niko neće verovati da nije reč o političkim razlozima to što je primio rusku vakcinu i naglasio da to "stvarno nema nikakve veze", već da vakcinisanjem želi da pruži podršku javnom zdravlju. 
 
 
 
Vakcinu "Spunjik V" će primiti i Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije i direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.
 
 
Prema najavama, ove nedelje trebalo bi da bude utrošeno 2.400 doza vakcine "Sputnjik V".
 
Đerlek je najavio da je plan da se do kraja nedelje vakciniše 11.000 ljudi - zdravstvenih radnika i korisnika gerontoloških centara.
  • brka

    06.01.2021 22:50
    vulin ju je primio kao sto je i u vojsku isao....
  • Joca

    06.01.2021 19:43
    Ministar sa patriJotskom maskom (nisam imso snage da se udubljujem u natpis, pekle me oči) i u majici UKP - Uprava Kriminalističke Policije, Dokle, dokle dokle???
  • Mirjana

    06.01.2021 19:12
    Nesto mi je Vulin ufitiljio ...oci mu upale ,da li od straha......Sta ce kad se guraju drugi mora i on a mozda su mu dali nesto da dobije snage

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".