Izjava sina Tomislava Nikolića "da narodu treba motka" izabrana za skandal godine

Na kraju godine, kada se sumiraju poslovni rezultati, ostvareni i neostvareni ciljevi, prave brojne tabele i liste rezultata na svim mogućim poljima, kragujevački portal InfoKG, ponudio je građanima listu "naj skandala" u gradu na Lepenici.
U "tesnoj" konkurenciji, pobedu je odneo bivši gradonačelnik Radomir Nikolić (SNS), koji je za povećanje broja zaraženih okrivio građane i rekao da "narodu treba motka".
 
Nijedna izjava bivšeg gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, tokom šestogodišnjeg mandata, nije odjeknula, kao ona u junu prošle godine, kada je sa konferencije gradskog kriznog štaba svojim sugrađanima zapretio motkom.
 
Doduše, gradonačelnik se za sve vreme rukovođenja gradom retko pojavljivao u javnosti, pa Kragujevčani i ne pamte mnogo njegovih izjava, ali ga je "motka" proslavila na samom kraju mandata. 
 
Konferencija kriznog štaba, koju će dugo pamtiti i građani i novinari, održana je samo nedelju dana posle junskih izbora, a nekako baš u to vreme, u centralnom gradu Šumadije, počeo je naglo da raste broj zaraženih građana.
 
Nikolić je za alarmantnu situaciju u gradu okrivio neodgovorne građane, ugostitelje i omladinu koja je proslavljala punoletstvo. Krizni štab je tada doneo odluku o uvođenju vanredne situacije, koja je još uvek na snazi, a Nikolić je uvođenje restriktivnih mera, doslovce objasnio sledećim rečima.
 
"Ne možemo očekivati od naroda da na osnovu naših preporuka i naših urgencija sprovodi mere. Našem narodu je potrebno naređenje, potrebna je motka i zbog toga uvodimo vanrednu situaciju."
 
Posle ove izjave Nikolić je praktično nestao sa gradske političke scene, ali i iz javnosti uopšte.
 
U konkurenciji bili i glasanje za Zadrugu, zagađenje i rušenje Tržnice
 
Na listi kragujevačkog portala InfoKG, našla su se četiri skandala koja su odjeknula na nacionalnom nivou.
 
Uz već spomenutu gradonačelnikovu motku, kragujevačka, ali i srpska javnost brujala je o skandalu kada je sa službenog telefona Gradske uprave poslato više od 1.000 SMS poruka za učesnike u rijaliti programu "Zadruga". Nadležni gradski čelnici tada nisu saopštili o kom službeniku je reč, već samo da je "lice zaposleno u Gradskoj upravi podnelo ostavku na funkciju, kao i da će mu se od plate odbiti novac koji je utrošen za SMS glasove".
 
Građani su mogli da glasaju i za urušavanje zgrade Tržnice, do koje je došlo tokom rekonstrukcije. Zgrada iz 1928. Godine, kao spomenik kulture je pod zaštitom države i nalazi se u starom gradskom jezgru Milošev venac, u kom su inače građevine iz perioda kada je Kragujevac bio prestonica Srbije. Nadležni su ovo urušavanje opravdali rečima "Dešava se! Vratićemo u prvobitno stanje".
 
Među kandidatima za skandal godine, našlo se i zagađenje vazduha, odnosno svakodnevno trovanje Kragujevčana peplom i čađi, koje emituje gradska "Energetika".
  • svetislav st.

    07.01.2021 20:31
    Klada i iver
    Kakav otac takav i sin. Obojica alavi radikalski primitivci...
  • Tako je

    07.01.2021 18:11
    Ok
    Dobro je covek i rekao;sta je problem???
    Treba motka jer je nas narod stoka
  • Homer

    07.01.2021 16:38
    E ovako
    На њега не вреди трошити речи. Са друге стране погледајте Кинезе: ако се у згради неко зарази цела зграда иде у карантин. Испред је полиција и војска која им организује снабдевање. Вишемилионске градове су блокирали, тунеле и аутопутеве шлеперима са песком, железнива, метро СВЕ. Трпели пар месеци и сада живе малтене ко и пре епидемије. А остали док утврде да ли мере затиру људска права, демократију... оде маст у пропаст.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija