POKS će tražiti da i Badnji dan bude neradan u Srbiji

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je danas da će podneti zvanični predlog da se Badnji dan proglasi za državni praznik i da taj dan bude neradan, kao i Božić.
Predsednik POКS Žika Gojković rekao je da su, "dok je Srbija bila kraljevina, božićni praznici bili najvažniji i proslavljali su se svečano", saopštio je Pokret.
 
"Кomunistička zaostavština je da se Badnji dan ne praznuje zvanično, dok je 2. januar neradan dan, iako proslava Nove godine nema ni približnu važnost u srpskoj tradiciji i kulturi kao Božić. U mnogim zemljama Evrope i sveta je dan uoči Božića neradan, kao i dan nakon Božića, pa je tako i u našim susednim zemljama, poput Bosne i Crne Gore", rekao je Gojković. 
  • Kraljica

    09.01.2021 08:49
    Jel to kralj blagoslovio ili zivorad donosi sam odluku? Druže mani se gluposti i vrati se u pećinu. Do sada jednu pametnu nismo čuli od tebe
  • Llk

    08.01.2021 23:17
    Joj joj
    Pa vi ne radite 365 dana u god.
  • Anika

    08.01.2021 23:15
    Nije istina
    Apsolutno je neistina da se u “ostalim državama na Svetu” na Badnji Dan NE RADI: toga dana se sve radnje zatvaraju u 14,0@ sati a 26. Decembar je tzv.DRUGI DAN Božića koji se zove Dan Svetig Stefana ( u Italiji) ili
    u nemačkom govornom području kažu ŠTEFANITAG i TAJ DAN je uz dan samog Božića NERADNI DAN!
    Naravoučenije : za Boźićne praznije bi mirala 2 dana da budu prazničbs a na Badnji Dsn da se sve zatvori u najkasnije 14,00 sati da bi i sbi koji rade imali vremena da se odmore i spreme za čekanje ponoći kada se radja Isus Hrist a pravoslavci slave Badnje Veče u porodici .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija