Protest u Nišu zbog pogibije pešaka: Dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede

Nekoliko hiljada građana Niša protestovalo je na mestu gde je u ponedeljak, 4. januara, automobil usmrtio pešake Andreja Pekljušaja (12) i Dejana Ilića (48).
Građani su blokirali saobraćaj i u protestnoj povorci otišli do centra grada zahtevajući zaštitu od bahatih vozača i strože kazne za izazivače saobraćajnih nesreća.
 
U pozivu za protest, podeljenom preko društvenih mreža, bilo je rečeno da se okupljanje tiče svih građana jer "već danas na nekom trotoaru može da bude pokošen neko od nas ili nama bliska osoba".
 
 
Nišlija Milan Miljković rekao je novinarima da je on putem društvenih mreža pozvao na protest, pre svega roditelje, jer je, kako je rekao, "dete svakog nas“ moglo da bude na trotoaru Bulevara Medijana gde je automobil pokosio ljude.
 
"Ovo traje mnogo dugo. Svuda širom grada se dešavaju nesreće, na Bulevaru Nemanjića, u Durlanu su dve sestre poginule, u Niškoj Banji je na putu poginuo mladić. U 80 odsto slučajeva su krivci bili pod dejstvom alkohola", rekao je Miljković.
 
On smatra da je to osnovni uzrok to što "jedan ne bude osuđen, dobije neku povlasticu i onda to ide lančano, to je autodestrukcija društva. Svako se toleriše i onda neko dođe ovde i pokosi naše dete na trotoaru".
 
 
Gabrijela Ilić, ćerka poginulog Dejana Ilića, kazala je da je na protest došla da bi pitala dokle će se određivati "mizerne" kazne za saobraćajne udese.
 
"Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava?", pitala je Ilić.
  • Ivica

    10.01.2021 10:40
    Nekada davno...u prošlosti...bahati veleposednici su se kockali, kurvali i maltletirali sirotinju koja je preživljavala po raznim ćumezima, štalama svakodnevno živeći u strahu od batina, poniženja...e..a onda se nešto promenilo...jbg...niko ne voli da ga neko...zajebava, da se bahati a on da svakodnevno živi u strahu i stresu...
  • Bojan

    10.01.2021 09:51
    @w/e
    Ne pratim opštu statistiku, ali u poslednjojj deceniji u Novom Sadu su sinovi imućnih i bahatih (i poneki roditelj takvih) ubedljivo najveći uzrok nezgoda koje istovremeno uključuju alkoholisanost, prekoračenje brzine i smrtni ishod. Takođe su u pitanju oni čiji se procesi najčešće opstruiraju i koji se često izvlače sa sumnjivo niskim kaznama. To je zato što je ova zemlja beda, pa oni pijani od para (ne zapravo bogati, samo dovoljno imućni da steknu kompleks veličine) misle da se pravila na njih ne odnose, pa se još vuku po internetu da pravdaju svoje ponašanje.
  • ///

    10.01.2021 08:21
    @Vlada09.01.2021

    Ime je izašlo u javnost tek posle Marinikinih verbalnih napada na miliciju u ministra Vulina. Tako da bi ti bilo pametnije da jedeš sendvič i prestaneš sa spinovanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija