Vučić čestitao Dan Republike Srpske, SDA ocenila da je čestitka nehumana

Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je danas da je vrhunac nehumanosti prema porodicama žrtava i neiskrenog odnosa prema Bosni i Hercegovini to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao Republici Srpskoj praznik koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.
Vučić čestitao Dan Republike Srpske, SDA ocenila da je čestitka nehumana
Foto: 021.rs
Iz SDA su saopštili da je 9. januar dan kada je počeo projekat koji je kulminirao genocidom u Srebrenici, a da istovremeno državni organi Srbije, pod Vučićevom kontrolom, kriju i štite vojne i političke funkcionere koje međunarodni i bosanskohercegovčki sudovi terete zbog učešća u genocidu, prenosi Klix.
 
Oni navode da državni organi Srbije kriju i štite od procesuranja niz osumnjičenih izvršilaca genocida, među kojima su i dva izuzetno visoka vojna zvaničnika u hijerarhiji Vojske RS - pukovnik Radoslav Janković i potpukovnik Svetozar Kosorić.
 
Iz SDA tvrde da se, prema informacijama pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, najmanje devet optuženih za genocid u Srebrenici kriju u Srbiji.
  • Djole

    10.01.2021 17:06
    Jovan
    Srbija je priznala genocid onog dana kada su Mladic i Karadzic izruceni Hagu.
    Sve je dokumentovano,ima na hiljade transrikpta i stranica o organizovanom prevozu i pogubljenu muslimanskih muskaraca i decaka tokom 1995.
    Momcilo Perisic je mnoge dokumente predao u Hag.,direktno,pomocu kojih je optuzen i osudjen general VRS Radislav Krstic.
    Takodje, tu su i americki satelitski snimci masovnih grobnica,gde su kasnije tela ubijenih premestena u sekundarne grobnice oko Zvornika.
  • Jovan

    10.01.2021 16:01
    Definicija
    Ovi još nisu naučili šta je genocid.
    Uporno nametanje jedne političke odluke o genocidu je besmisleno.
    Režirana odluka da bi u što dublji zaborav pali pravi genocid koji su se desili u drugom sv. ratu od strane Nemaca i njihovih trabanata Hrvata, Madjara i ostalih fašistički hordi.
    U Srebrni i potpuno jasna situacija. Desio se zločin nad muslimanki vojnicima koji su takođe napravili zločin nad Srbima u Stebtenici, Kravicama, Bratuncu. Da je bilo korektno suđenje ne bi mogli reći ništa ni o zločinu. Reci genocid to je sada postala muslimanska parola. To nema veze sa životom. Pa kad je bio genocid otkud kako prezivese starci, žene i deca. Muslimani ipak guraju i drže se stvari. Hiljadama puta ponavljana neistina, postaće istina. Zato hiljadama puta treba ponavljati da nije bilo genocida, nego se desio zločin. Kao i mnogi zločini sa sve 3 strane u tom građanskom ratu.
  • Srna

    10.01.2021 14:34
    Srbija
    Živela SRBIJA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.