Ružić: Nastava od 18. januara, nema razloga da se produžava raspust

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugodište u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.
Ružić: Nastava od 18. januara, nema razloga da se produžava raspust
Foto: 021.rs
Ružić je za televiziju Prva izjavio da će se razgovarati o tome koje će mere zbog epidemije biti primenjene, odnosno da li će se nastava održavati po modelu koji je bio prisutan pre uvođenja onlajn nastave za starije razrede osnovnih i srednjih škola, ali i da je izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave.
 
Ružić je naveo da bi "bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola", odnosno na održavanje nastave u školama.
 
Prema njegovim rečima, roditelji su "načelno za povratak u školske klupe, a ne za onlajn nastavu", kao i da se pokazalo da "škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija virusa korona".
 
"Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način", rekao je Ružić.
 
On je ukazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je najverovatnije da će biti odložena.
  • Nemam komentar

    11.11.2021 16:49
    .
    Užas šta čitam, raspust treba da se produži čim je malo spao broj zaraženih odmah deca treba da se vraćaju u škole. I šta će da bude kad se vrate? Ići će pet dana i opet će se povećati broj zaraženih. Sada će krenuti i grip. Prva ja sam bila Kovid pozitivna i sad mi opet nije dobro a moje dete ide samo u školu a ja na posao, nigde drugde ne izlazimo. Užas!!!
  • Dragoljub

    16.01.2021 19:12
    Pitanje
    Zasto u Prijepolju Ekonomsko-trgovinska skola u ponedeljakkrece sa prvom grupom,a u druge dve srednje skole se krece sa drugom grupom?
  • Dilka

    16.01.2021 08:23
    Da...da...da
    Umesto da prvo vakcinisu nastavnike stranih jezika koji su u skoli svaki dan sa 7 grupa ucenika 1-4 razreda , pa onda i ucitelje, jer su i oni u skoli svaki dan , vakcinisu se fakultetski profesori koji su online sve vreme osim ispita. Zbogom pameti :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija