Građani Srbije bez testa i karantina mogu u 16 zemalja

Građani Srbije mogu da putuju bez PCR testa i karantina u 16 zemalja, među kojima je i Crna Gora, koja od sutra dozvoljava ulazak bez obaveznog testiranja na korona virus.
Građani Srbije bez testa i karantina mogu u 16 zemalja
Foto: Pixabay
Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, osim u Crnu Goru, državljani Srbije bez ograničenja mogu da uđu u Albaniju ili da prolaze kroz tu zemlju.
 
Takođe, naši građani mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BiH ili da prođu kroz tu zemlju, a ukoliko ulaze u BiH iz drugih zemalja neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.
 
Državljani Srbije mogu ući u Bugarsku bez negativnog PCR testa, ako dolaze iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma.
 
Bez ograničenja možemo na Jamajku, a pre putovanja neophodno je prijaviti se na sajtu www.visitjamaica.com.
 
Građani Srbije mogu da uđu u Kolumbiju bez PCR testa, a neophodno je da se popuni formular na sajtu: apps.migracioncolombia.gov.co.
 
Možemo da putujemo u Kostariku uz obavezno popunjavanje obrasca "Pase de Salud" 48 sati pre dolaska na sajtu salud.go.cr. Takođe, potrebno je zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja u slučaju korone virusa (osiguranje mora da bude na španskom jeziku i odobreno od Instituta za turizam).
 
Uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja državljani Srbije mogu da uđu u Meksiko, a po dolasku u tu zemlju mora se popuniti upitnik za identifikaciju faktora rizika na sajtu afac.hostingerapp.com.
 
Građani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Oman bez posedovanja korona testova. Mere sanitarne predostrožnosti se obavljaju prilikom sletanja u tu zemlju, putnicima se meri temperatura i eventualno se upućuju u karantin, ukoliko imaju simptome bolesti.
 
Bez ograničenja naši državljani mogu da uđu i u Palau, a neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju, kada se obavi i zdravstveni pregled. U Palau je zabranjen ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili bili u tranzitu kroz Kinu (uključujući Hong Kong i Makao) ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene kovidom-19.
 
Državljanima Srbije je dozvoljen ulazak i u Pakistan, a na aerodromu se meri temperatura.
 
Naši građani mogu da uđu u San Marino uz obavezu prethodne prijave Ministarstvu inostranih poslova San Marina, putem e-mejla: viaggiareinformati@esteri.sm ili telefonski: 00378/549888888. Po dolasku u San Marino obavezno je uraditi serološki test, a ako je test pozitivan radi se genski test i ukoliko rezultat bude pozitivan mora se u kućnu samoizolaciji od 14 dana.
 
U skladu sa odlukom Vlade Severne Makedonije, od 12. oktobra prošle godine, državljani Srbije mogu da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja negativnog PCR testa.
 
Državljani Srbije mogu da uđu ili da budu u tranzitu kroz Sudan bez testova, a putnici sa simptomima se upućuju u karantin.
 
Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test.
 
Državljani Srbije mogu sa važećim vizom da uđu u Centralnoafričku Republiku, a testiranje nije potrebno.
  • Tina

    02.06.2021 22:55
    Bezanija
    Ja bih u jednom smeru, Kostarika na primer. Ali ne vracam se jer u povratki necu moci uci u Srbiju bez testa. Ne zelim ni test, ni vakcinu.
  • Viki

    06.05.2021 17:07
    Putovanje
    Najradije bih u Kostariku u jednom smeru.
  • Uh

    03.03.2021 23:52
    More more
    Ala su nam otvorena vrata ovog sveta... nista bez pasosa bivse YU..... ispadosmo gubaviji od ovih iz EU ala ce jednog dana odgovarati ovi kradljivci ljudskih sloboda jel oni znaju za kartu u jednom smeru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija