FOTO: Evakuisano 85 osoba iz poplavljenih mesta na jugu Srbije

Vodostaji reka na područjima koja su poslednjih dana bila ugrožena poplavama su u opadanju i voda se postepeno povlači, a evakuisano je 85 osoba iz više mesta, a vatrogasci spasioci na terenu pružaju pomoć stanovništvu ispumpavanjem vode iz poplavljenih domaćinstava i dostavljajući hranu i ostale životne potrepštine, saopštio je danas MUP Srbije.
Vatrogasno-spasilački bataljon (VSB) iz Kruševca je tokom dana pomagao u dostavi hrane i ostalih životnih potrepština ugroženom stanovništvu u mestu Đunis, čija su domaćinstva poplavljena zbog izlivanja Južne Morave, a i pripadnici VSB dalje prate stanje na terenu.
 
Vatrogasci-spasioci iz Prokuplja i Leskovca su, u Žitorađi i Lebanu, ispumpavali su vodu iz poplavljenih domaćinstava i nastaviće da obilaze teren, dok su na području Nišavskog okruga tokom noći pripadnici VSB Niš ispumpavali vodu iz objekata u selu Lalinac. Na vodotokovima reka situacija je stabilna.
 
 
Na teritoriji Pčinjskog, Topličkog, Jablaničkog i Pirotskog okruga situacija je stabilna, gde pripadnici VSB iz Vranja, Leskovva, Prokuplja i Pirota nastavljaju obilazak terena.
 
Zbog obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, na snazi je vanredna situacija na teritoriji 17 lokalnih samouprava - Niša, Leskovca, Pirota i delu teritorije Vranja, kao i i na teritoriji 13 opština - Bujanovac, Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Gadžin Han, Vladičin Han, Medveđa, Kuršumlija, Bela Palanka i Babušnica i delu teritorije opštine Prijepolje i Bojnik.
 
Od početka snežnih padavina pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima za spasavanje i rad na vodi evakuisali su 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka, među kojijma 32 iz Doljevca, dva iz Leskovca, šest  iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, 20 iz Bele Palanke, osam iz Crvene reke i po jednu osobu iz Dimitrovgrada i Donje Trnave kod Niša, navodi u saopštenju MUP Srbije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.