Tužilaštvo traži pritvor zbog šutiranja šteneta da uhapšeni ne bi pobegao

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je P. S. (47) priznao da je 5. januara u Deligradskoj ulici na trotoaru šutnuo štene, koje se od siline njegovog udarca izvrnulo naopačke, ali je tvrdio da ga je ono dva dana ranije "napalo".
Tužilaštvo traži pritvor zbog šutiranja šteneta da uhapšeni ne bi pobegao
Foto: Pixabay
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.
 
Snimak zlostavljanja nedužnog psa objavljen je na društvenim mrežama nakon čega su reagovali brojni građani, policija i tužilaštvo. P.S. se na teret stavlja krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.
 
U saopštenju tužilaštva se precizira da je P.S. u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivičnog dela, navodeći da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost.
 
U saopštenju tužilaštva se precizira da je osumnjičeni dodao da ga je isti pas dva dana pre ovog događaja već "napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone, kao i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali".
 
Rekao je da se kaje i da inače voli životinje. On je u ponedeljak uhapšen u Vrnjačkoj Banji, u saradnji sa beogradskom policijom. Inače je iz Beograda.
 
Štene je nakon ovog događaja udomljeno.
  • Animal Lover

    14.01.2021 10:07
    ...
    Hahahahahahahah osetio se ugrozenim!! Kao da je medved bio a ne stene!! Uhh ja bih takve brzoo resila...ostao bi bez te noge sa kojom je sutnuo stene jer ocigledno ne zna da je upotrebi za nesto bolje pa mu onda ni treba. Najstroze kazne za takve!!!!
  • Veki****

    14.01.2021 04:37
    stene je udomljeno i nazvali su ga Bozana.
  • Sv

    13.01.2021 22:28
    Hahaha
    Hahahaha pa ja ne verujem...štene ga napalo, režalo... Odvratan čovek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.