Četiri zaposlene u opštini Surdulica osumnjičene za zloupotrebu

Četiri zaposlene u opštinskoj upravi u Surdulici uhapšene su zbog sumnje da su, zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki, oštetile tu opštinu za više od 46.000 evra.
Četiri zaposlene u opštini Surdulica osumnjičene za zloupotrebu
Foto: 021.rs
Policija je uhapsila M.S. (40), rukovodioca u opštini Surdulica i koordinatoru projekta, članove komisije D.S. (54) i S.M. (54), rukovodioce u opštini
Surdulica, kao i O.V. (58), zaposlenu u opštini, zbog sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom. M.S. se tereti i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Osumnjičene se terete da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine
u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke, izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra.
 
Takođe, M.S. se tereti da je, kao koordinatorka projekta, suprotno Ugovoru, omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je, na osnovu komercijalne upotrebe objekta, oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.
 
Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija