Vakcinacija u Beogradu kreće u 10 sati

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da su domovi zdravlja u Beogradu spremni za vakcinaciju koja počinje u 10 sati.
Vakcinacija u Beogradu kreće u 10 sati
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Svi koji se vakcinišu dobiju informator, a sama vakcinacija nije bolna. Više od 19.000 ljudi je vakcinisano do sada, a biće 20.500 i nije bilo neželjenih dejstava", rekao je dr Đerlek.
 
On je najavio i da sutra počinje vakcinacija u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kruševcu i Nišu.
 
"Posle građana starijih od 75 godina, započinje prva B faza i slede građani od 64 do 74 godina", rekao je Đerlek i dodao da će oni doći na red u zavisnosti od trenutne epidemiološke sitaucije.
 
Korona virus je u Srbiji od početka epidemije, u martu 2020. godine, registrovan kod 368.072 osobe, a zabeleženo je 3.687 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. 
  • Doktorka penzionerka

    15.01.2021 10:16
    Diskutabilno.
    Je pričati o vakcinama koje nisu dovoljno ispitana da li će neko umreti od vakcina neće, ali će imati nuspojava temp, crvenilo itd.


    Vakcine se odobravaju zbog alarmatne situacije u celom svetu.


    Kada počne epidemija odmah se zna da će se vakcinama gasiti I ako imamo 51% kolektivnog imuniteta, broj umrlih je pao na 25-30 i to je broj umrlih kao i od influence i od primarnih bolesti.


  • ***

    15.01.2021 10:03
    Još jednom su Beograđani privilegovani u odnosu na Vojvođane i ostatak države
  • Milan

    15.01.2021 09:36
    "rekao je Đerlek i dodao da će oni doći na red u zavisnosti od trenutne epidemiološke sitaucije." Kakva izjava... dakle ako bude losa epidemioloska situacija onda ce brze doci na red? Ili ako bude dobra onda ce na red doci sporije ili cete skroz obustaviti vakcinaciju? U ovoj zemlji predstavnici vlasti mogu da izjave bukvalno bilo sta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija