Udruženje turističkih agencija Srbije veruje u kompromis sa partnerima iz Grčke

Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) pozitivno je ocenilo odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak srpskim turističkim predstavnicima u Grčku, kako bi se rešilo pitanje plaćenih aranžmana.
 Udruženje turističkih agencija Srbije veruje u kompromis sa partnerima iz Grčke
Foto: Pixabay
"Očekujemo da ćemo na ovaj način direktno razmeniti iskustva i razmišljanja na temu sezone 2021. i kako pokriti minus iz 2020. godine, odnosno kako realizovati zamenska putovanja", kazala je za Biznis.rs predsednica UTAS Marija Matijević.
 
Prema njenim rečima, ovaj potez dovoljan je iskorak kako bi se ostvario inicijalni kontakt, jer sve prepiske i razgovori do sada nisu urodili plodom. Ipak, ona napominje da su mnoge turističke agencije ostale bez licence i da se to sada mora uzeti u obzir.
 
"Te agencije imaju pravo da realizuju ono što su ugovorile dok su imale licencu, međutim, nemaju pravo dalje organizacije putovanja. One će sada morati da pregovaraju kako bi se ispoštovao dogovor za prodate aranžmane. To su sada malo složeniji pregovori jer je teža varijanta dobiti određeni termin po povoljnoj ceni", objašnjava Matijević.
 
Ipak, u UTAS se nadaju da će grčki partneri biti raspoloženi za saradnju, jer i njima svakako nije u interesu da gube srpsko tržište, tako da veruju da će uspeti da naprave neki kompromis.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija