Prijavljeno 12 slučajeva reakcije na vakcinu protiv korone - pojava temperature i glavobolje

Predstavnik Agencije za lekove i medicinska sredstva Pavle Zelić izjavio je da je do sada prijavljeno samo 12 slučajeva reakcija na vakcinu protiv korona virusa.
Prijavljeno 12 slučajeva reakcije na vakcinu protiv korone - pojava temperature i glavobolje
Foto: 021.rs
Zelić je, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a, naveo da to nije neuobičajeno.
 
Objasnio je da se radi o pojavi povišene temperature, malaksalosti, glavobolje i drugih simptoma koji traju nekoliko dana.
 
"Ali to i dalje nije nešto što bi nas zabrinjavalo", rekao je Zelić.
 
"Jako je mali broj evidentiranih težih reakcija na neki od sastojaka vakcine", istakao je i dodao da će se tek videti koliku konačnu zaštitu imaju vakcine.
 
Prema njegovim rečima, sve vakcine se, bez obzira na proizvođača, jednako proveravaju.
  • Vakcina

    19.01.2021 08:29
    Prestanite
    Prestanite da plasite narod. Svaka vakcina kada se primi kao proizvod iste ima mogucnost malaksalosti, glavobolje, temperature. Neke dan kasnije, neke nedelju dana kasnije. Svaki lek koji čovek popije ima uputstvo sa sobom na kome pisu i moguce posledice, glavobolja, povracanje, ne znam sta sve ne. Zato prestanite da plasite ljude. Ko zeli neka primi vakcinu, ko ne zeli neka sedi kod kuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.