Koluvijin advokat podneo krivičnu prijavu protiv Jelene Zorić

Advokat Svetislav Bojić, pravni zastupnik Predraga Koluvije, podneo je krivičnu prijavu protiv novinarke N1 televizije Jelene Zorić za lažno prijavljivanje, prenosi N1.
Televizija N1 je ranije protiv Bojića podnela disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Beograda, zbog načina na koji se obraćao novinarki, prenoseći joj pozdrave Koluvije iz zatvora, tvrdeći da "ko god mu se zamerio nije dobro prošao".
 
Kako N1 saznaje, Bojić u krivičnoj prijavi navodi da "Zorić nije ni znala da je ugrožena dok joj to nije rekao Veran Matić".
 
"Formulacija advokata Bojića o ugrožavanju navodne bezbednosti novinara suštinski otkriva njegovo nerazumevanje koncepta bezbednosti novinara", rekao je član Radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić i dodao da je posredi pokušaj da se diskredituje novinarka Jelena Zorić.
 
"Koleginici Zorić nije bio potreban nikakav savet, ona je veoma iskusna i nije od onih koji će svaki put kada posumnjaju u nešto da je možda pretnja se žaliti i izlaziti u javnost. Ovom tužbom Bojić mi je učinio svojevrsno zadovoljstvo, jer ću se od optužbi za lažno prijavljivanje braniti zajedno sa Jelenom Zorić. Naročito zato što ovom tužbom Bojić pokazuje da ono što se desilo ispred sudnice nije bilo ni slučajno ni naivno. A, pritom je i medveđa usluga njegovom klijentu jer pokazuje neprofesionalizam njegovog branioca", naveo je Matić.
 
Dragoljub Đorđević, advokat Jelene Zorić, rekao je da ne zna kakvog lažnog prijavljivanja može da bude.
 
"Svako ima pravo da podnese krivičnu prijavu, pa tako i kolega Bojić. S druge strane, imajući u vidu osetljivost celog predmeta, smatram da je to urađeno na jedan način koji je ipak neprimeren, imajući u vidu činjenicu da se moja klijentkinja osetila ugroženom i da je upravo to bio razlog zbog čega je ona to prijavila nadležnim organima", objasnio je Đorđević.
  • Srbija, bre

    18.01.2021 23:00
    Advokati i advokati
    Da mogu ja bih Bojiću zabranio da se bavi advokaturom. Sramoti ljude koji pošteno rade svoj posao.
  • Remus

    18.01.2021 22:24
    Zemlja gde su novinari obespravljeni, maltretirani a sada ce biti i na poternicama po prijavama organizovanog kriminala.
  • marko

    18.01.2021 21:28
    Prijavio bih ga i ja i poručio preko njegovog advokata da se moli za bližu familiju, pa nek te reči tumači kako mu volja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.