Ministarstvo objavilo "Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće"

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu izradila je "Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Ministarstvo objavilo "Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće"
Foto: Pixabay
Vodič pruža praktične smernice poslodavcima koji su obezbedili rad od kuće svojim zaposlenima, upoznajući sa obavezama i odgovornostima poslodavce i zaposlene.
 
U vodiču su navedeni i uslovi koje radni prostor, koji služi kao radno mesto kod kuće, treba da ispunjava, procena rizika i praćenje bezbednosti i zdravlja na radu zaposlenih koji rade od kuće, način prijave povreda na radu prilikom rada od kuće i slično.
 
Vodič možete pronaći OVDE.
  • Vlada

    20.01.2021 09:13
    @Dragan

    Od kuće rade oni koji zapravo donose neke pare iz sveta, dok pola kategorija koje si naveo samo hvata zjale i kuka što nema posla.
  • Dragan

    19.01.2021 09:23
    Ah
    Kod kuće rade mastiljare tj administracija.Uputstvo za bezbedan rad pet puta više zaposlenih u pogonima, prodavnicama,restoranima,hitelima,policiji,vojsci nema.
  • Matrix

    19.01.2021 08:39
    Orvel
    Uskoro ce drzava doneti propise o dimenzijama radnog stola kod kuce, o obroku koji zaposleni moze da konzumira u radno vreme, o dvominutnoj pauzi kada maloletna deca mogu nesto da pitaju zaposlene roditelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.