Još 20 devojaka podnelo prijavu protiv učitelja glume zbog seksualnog zlostavljanja

Od trenutka kada je saopšteno da je poznati učitelj glume M. A. uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu danas Novosti.
Još 20 devojaka podnelo prijavu protiv učitelja glume zbog seksualnog zlostavljanja
Foto: 021.rs
Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim doneti odluku hoće li protiv osumnjičenog proširiti istragu.
 
On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.
 
Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi danas trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.
 
M. A. je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najpre boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa virusom korona.
 
"Novosti" pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa. 
 
Jolović je rekao za "Novosti" da je kad je posle određivanja pritvora osumnjičenom pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih devojaka ćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.
 
Osumnjičeni je u Višem tužilaštvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog kog ga Milena Radulović i ostale devojke terete za ovako teška dela.
  • BoeserWolf

    21.01.2021 14:44
    "tako je za tri dana promenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa"
    Pa znaju ljudi da ga ni Zaratustra ne bi odbranio.
  • Snezana

    20.01.2021 17:04
    Osudjen je
    Već, nema mu povratka na staro, to je sigurno. Možda mu je bolje u zatvoru.
  • Ilo

    20.01.2021 12:48
    @Boki
    Gde ti zivis?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.