Saslušanje glumice Milene Radulović trajalo pet sati

Glumica Milena Radulović pet sati je davala iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Radulović je iz tužilaštva izašla oko 16.15 sati, dok je saslušanje počelo još u 11 sati. Po izlasku mlada glumica nije bila u stanju da daje izjave, a sve vreme ispred suda su je čekali roditelji.
 
Njen advokat Denis Bećirić rekao je za Nova.rs da je tužilac doneo odluku da se nikakve informacije koje se tiču nje ne iznose u javnost.
 
"Saslušanje se sutra nastavlja kada će biti ispitana još jedna žrtva, a pretpostavljam da će se sledeće nedelje nastaviti sa saslušanjem ostalih devojaka. Za sada se ne zna koliko ima devojaka, a koliko čujem, javljaju se nove. Mi zastupamo četiri žrtve", rekao je Bećirić.
 
Advokat Jugoslav Tintor istakao je da bi najbolje bilo da mediji zaštite privatnost napastvovanih devojaka, kako bi se sve one koje su pretrpele identičnu sudbinu osmelile i prijavile nadležnim organima.
 
Od trenutka kada je saopšteno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. Od njih se uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će doneti odluku hoće li proširiti istragu protiv Aleksića.
 
Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, uz navode da ne zna zašto su ga devojke prijavile.
 
Njemu je određen pritvor do 30 dana i sumnjiči se za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.
 
Glumica je ranije u ispovesti ispričala da ju je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. 
  • Z49

    20.01.2021 23:18
    Sudstvo
    Još će se Milena i pokajati što je podnela prijavu.
  • Tanana

    20.01.2021 22:40
    Uh
    Da je samo sedela i gledala u zid 5 sati,ne bi joj bilo lako... Mucno je sve ovo. A da su drugi neki slutili i nagadjali, sigurno jesu. I cutali. E, i njih sad ovako mrcvariti, nekoliko sati danima. Krivi su podjednako. Nema opravdanja.
  • Milovan

    20.01.2021 20:49
    Sve redom
    Ispitati, prosvetnu inspekciju, nije moguće da ne postoji ni jedna jedina pritužba!
    Ispitati, kolege, nema šanse da niko nista nije primetio za toliko godina, ako jeste odmah ga okriviti za prikrivanje dokaza ili saučesništvo.
    Ispitati roditelje koji nisu primetili promenu na detetu, oni su posebna grupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija